Ontwerp plan Allemanswaard

15 april 2010 om 00:00 Nieuws

Ilona Drenth (coördinatie) en Alice Hoogvliet (bestuurssecretaris) van Woningbouwvereniging Amerongen zijn sterk betrokken bij Allemanswaard en tonen zich verheugd over de afronding van de bouwplannen. Ilona: ,,De regie van de bouw ligt nu bij Dura Vermeer die daarmee de firma Van Hoogevest opvolgt. Het heeft wat hoofdbrekens gekost, maar we denken een goede bouwpartner gevonden te hebben. Het eindontwerp is zo goed als klaar, we slijpen nog wat kleine dingen bij. Dit alles zullen we op 28 april in De Ploeg met een uitgebreide presentatie laten zien. En toelichten, waar nodig. Inmiddels is in het souterrain van De Ploeg het nieuwe schietcentrum in gebruik genomen en zal de opknap van de sporthal en de aanbouw deze zomer aanvangen. Het gaat echt allemaal, helemaal door.”

Plan wordt 28 april aan inwoners gepresenteerd AMERONGEN - Na de nodige tegenslag en bijbehorende vertraging is het Plan Allemanswaard in Amerongen nu definitief van de tekentafels gekomen. Woningbouwvereniging Amerongen (WBVA) presenteert op woensdagavond 28 april het compleet uitgewerkte projectplan aan de inwoners van Amerongen. De uitnodigingen zijn huis-aan-huis verstuurd. Iedereen is welkom om 19.00 uur in sporthal De Ploeg. Dit belooft een bijzondere avond te worden voor heel Amerongen.

door Manus van Gent

Alice Hoogvliet: ,,In dit grootste bouwproject ooit in Amerongen, komt een multifunctioneel centrum, een kleuterspeelzaal, volwaardige sportzalen, een dorpszaal, vele soorten woningen, WMO loket, apotheek en tandarts, basisscholen en winkels. Na sloop van de huidige brandweerkazerne volgt nieuwbouw van de Regenboogschool en vervolgens de bouw van woningen, winkelvoorzieningen, het plein en de parkeergarage. Een precieze tijdsplanning is niet te geven, dat hangt ook af van de bouwvergunningen, die over enkele weken worden aangevraagd. Gelet op de concrete steun voor dit project van wethouder Robbert Waltmann verwachten we geen grote belemmeringen bij de verdere noodzakelijke procedures. Het beeldkwaliteitsplan en het bestemmingsplan zijn in ieder geval al akkoord.”

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat Amerongen op termijn meer woningen nodig heeft, zo’n 25 procent meer huizen dan nu. Allemanswaard voorziet alleen al in die nieuwbouwbehoefte voor 10 procent. De doelstellingen van Woningbouwvereniging zijn de laatste jaren verbreed. Als voorbeelden gelden het Molenterrein, Koenestraat project en Allemanswaard annex Sporthal.

u Vooraf aamelden voor de bijeenkomst op 28 april gewenst: allemanswaard@woningbouwamerongen.nl.

advertentie
advertentie