1-0 Gerben Kroeze, 1-1, 1-2 JSV

8 april 2010 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - DVSA ging op eigen terrein met 1-2 maar net onderuit tegen JSV uit Nieuwegein in een wedstrijd waarin het door blessures geplaagde team van trainer Pieter van de Grift eigenlijk recht had op meer. Met een viertal A-junioren in de ploeg (Bart Laponder, Lars van Ginkel, Pieter Muller en Joeri ten Hoeve), kwam DVSA na dertig minuten op een 1-0 voorsprong door een gave kopbal van Kroeze. Maar kort voor het verstrijken van de eerste helft schoot JSV de gelijkmaker binnen, waardoor er gerust werd met een 1-1 gelijke stand. Die stand bleef tot twee minuten voor tijd op het scorebord staan. En een 1-1 gelijkspel zou ook een juiste afspiegeling zijn van het verloop van de wedstrijd. Maar een ongelukkige kopbal op het achterhoofd van Laponder luidde alsnog het onterechte 1-2 verlies in. De komend seizoen naar Odysseus vertrekkende DVSA trainer Pieter van de Grift: ,,Een compliment voor de jonge A-junioren. Zij hebben een prima wedstrijd gespeeld. Het was jammer dat een aantal routiniers teveel bezig was met de scheidsrechter en te weinig met voetbal (diverse gele kaarten; red.). Die spelers moeten juist een voorbeeld zijn voor de jongelui.’’