Bedrijventerrein Grindweg ‘niet toekomstvast’

8 april 2010 om 00:00 Nieuws

Als redenen voor de opheffing van het terrein worden genoemd dat het ligt in een bosrijke omgeving achter woonbebouwing en niet goed ontsloten is op de A12. Uit de structurele leegstand concludeert men in de nota dat het ‘kennelijk niet interessant’ is. Men verwacht dat het lastig zal zijn nieuwe gebruikers te vinden in het geval huidige gebruikers vertrekken. De interesse zal dan komen van bedrijven met laagwaardige activiteiten tenzij er investeringen in het vastgoed worden gedaan. ‘Maar daarvoor zijn andere plekken geschikter.’

MAARN - Volgens de concept structuurnota bedrijventerreinen van de gemeente - die nu ter inzage ligt - is het bedrijventerrein tussen de Amersfoortseweg en de Maarnse Grindweg ‘niet toekomstvast’. Woningbouw zou volgens de nota een passender bestemming zijn voor deze locatie.

In de concept structuurnota wordt op termijn transformatie naar een woonbebouwing als beste optie voorgedragen.

Steun

Deze conclusie is een steun in de rug van ontwikkelaar NewCon Vastgoed uit Amersfoort die al enige tijd actief is met een plan voor woningbouw. ,,Vooruitlopend op een positieve uitslag in het rapport, hebben we in februari de draad weer opgepakt. Behalve dat alle stukken weer up to date gebracht zijn (sommige zijn datumgevoelig of op detail gewijzigd) zijn er gesprekken gaande met eigenaren van gronden die in ons plan vallen. Het betreft drie eigenaren aan de Maarnse Grindweg”, aldus Peter van den Boogaard van NewCon.

Nu de nieuwe raad is geïnstalleerd en het college bekend zullen ook daar de gesprekken weer opgepakt worden. Van den Boogaard: ,,Ik verwacht geen problemen, we voldoen aan de voorwaarden voor sociale woningbouw. Bij nog verdere verdichting van de bebouwing zal de verkoopbaarheid van de woningen in het gedrang komen. De markt is voor verkoop toch al niet makkelijk.”

De bewoners aan de Maarnse Grindweg hebben zich immer verzet tegen de plannen. Ook met hen wil Van den Boogaard op termijn om de tafel. ,,Ik wil de bezwaren inventariseren, maar weet als ontwikkelaar ook dat je nooit iedereen 100% tevreden kunt stellen.”

advertentie
advertentie