Revius college doet mee aan wedstirjd

12 maart 2010 om 00:00 Nieuws

DOORN - Een record aantal Nederlandse scholieren heeft zich aangemeld voor de BBC Public Speaking Awards, onder meer het Revius College uit Doorn. Een aantal van hen zal op 13 maart 2010 op het Revius Lyceum in Doorn tijdens de laatste voorronde tegen elkaar strijden om een plaats te veroveren voor de halve finale. De Engelse spreekvaardigheid van de kandidaten wordt getoetst evenals andere aspecten van spreken in het openbaar.

BBC Worldwide en het Genootschap Nederland-Engeland (GNE) organiseren de BBC Young Writers and Public Speaking Awards om zo de interesse voor gesproken en geschreven Engels te bevorderen. Scholieren tussen de 16 jaar en 20 jaar van meer dan 80 scholen hebben zich aangemeld.

Veel scholen hebben de voorgaande jaren als positief ervaren en zijn enthousiast om opnieuw deel te nemen. De Rotterdam International Secondary School doet al voor de vijfde keer mee.

,,Wij als school doen mee om onze leerlingen een kans te geven hun Engels op een niveau te brengen dat boven het gemiddelde niveau van conversatie ligt en we stimuleren hen om hun Engels actief te gebruiken. We vinden het ook belangrijk om aan hen de uitdaging te kunnen bieden vóór een publiek te spreken, wat weer heel andere vaardigheden eist. De ervaringen die ze bij zo een competitie opdoen zal met hen meegaan hun hele leven lang'', zegt Diana van Adrichem-Smits, leraar Engels op de Rotterdam International Secondary School.

Verder doen in deze voorronde mee: Het Nieuwe Eemland uit Amersfoort, KSG De Breul uit Zeist, Christelijk Lyceum uit Zeist, Revius Lyceum uit Doorn, ROC Midden Nederland, afdeling Vavo – West uit Utrecht, Huizermaat uit Huizen, Rotterdam International Secondary School, Christelijk Gymnasium uit Utrecht, Gymnasium Apeldoorn, Christelijke Hogeschool Ede, Zandvlietcollege uit Den Haag en Sint Vitus College uit Bussum mee aan de BBC Awards.

De sprekers krijgen vijf minuten om hun gekozen thema overtuigend presenteren aan de jury en het publiek. Na hun speech volgt een vragenronde van drie minuten.

De halve finale wordt gehouden op 20 maart in het James Boswell Instituut, Universiteit Utrecht in Utrecht. De voorrondes zijn toegankelijk voor het publiek en de media.

advertentie
advertentie