1-0 Pim Brouwer

11 maart 2010 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Zondag vijfdeklasser HDS boekte een nuttige en belangrijke overwinning op JSV Nieuwegein. In Leersum werd met 1-0 gewonnen waardoor de ploeg van trainer Jan van Dalem aansluiting houdt bij de subtop. HDS kende een goede start en kwam al in de 13de minuut op een 1-0 voorsprong door Pim Brouwer die een halve trap van teamgenoot Daan van Deukeren met de borst binnen liep. Vanaf dat moment kreeg HDS het moeilijk en liep het in het resterende deel van de eerste helft eigenlijk achter de feiten aan. Met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg gingen beide ploegen aan de thee. In de tweede helft werd de wedstrijd steeds grimmiger en had de scheidsrechter bijzonder veel moeite om alles in goede banen te leiden. In de 56e en de 69 minuut kregen de Leersummers nog wel twee aardige mogelijkheden om de score uit te breiden, maar beide acties hadden niet het gewenste resultaat. Met halverwege de tweede helft drie rode kaarten (1x voor HDS en 2x voor Nieuwegein) werd het er voetbaltechnisch niet beter op, waarbij JSV Nieuwegein nauwelijks nog initiatief toonde. Met veel inzet behield HDS de krappe 1-0 voorsprong, waardoor belangrijke punten werden binnen gehaald.