Gera Hensbergen is het enige Maarnse raadslid

11 maart 2010 om 00:00 Nieuws

,,Als enige raadslid uit Maarn voel ik me echt de vertegenwoordiger van het dorp, maar ik realiseer me ook dat ik er zit voor gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ik ben blij dat er uit elk van de zeven dorpen minimaal één raadslid is afgevaardigd. Immers, je eigen omgeving ken je het best en de consequenties die beslissingen daar zullen hebben kun je het best overzien. Dat is wat de kiezer zich ook moet realiseren als hij stemt, kies de plaatselijke kandidaat. Met 13 van de 29 raadsleden is Driebergen in de komende raad zwaar vertegenwoordigd. De kleinere dorpen moeten niet ondergesneeuwd raken in de Heuvelrug politiek.”

Gera Hensber- gen zuinig en pragmatisch MAARN - Het was nog spannend tussen de nummers 3 en 4 op de kieslijst van de BVH, wie van de twee zou met voorkeursstemmen in de raad komen? Het bleek Gera Hensbergen, absoluut geen onbekende in Maarn, te zijn. ,,Ik bedank de kiezer voor de stemmen en ga mijn best doen. Over vier jaar hoop ik het vertrouwen waard te zijn geweest.”

door: Monique José Timmermans

De lokale politiek is een bewuste keuze van Hensbergen. ,,Toen ik stopte met werken (lerares Scheikunde) stond ik voor de keuze wat te doen. Ik was bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor het Onderwijs in de Natuurwetenschappen, een landelijke organisatie, maar ik ambieerde om iets voor het eigen dorp te doen. Het is naar mijn mening je eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je dorp een prettige woongemeenschap blijft.”

Lokaal

Met het voorzitterschap van Maarn Wijzer had Hensbergen een zinvolle bezigheid gevonden. Later kwam daar de lokale politiek bij. ,,Bij de BVH voel ik me thuis, eigenschappen als kritisch, pragmatisch en constructief zijn zowel op mij als op de partij van toepassing. Een andere belangrijke overweging is dat de BVH een lokale partij is, die niet geassocieerd is met welke landelijke partij dan ook. Dit waarborgt dat je vrij bent om je ook alleen met de lokale belangen bezig te houden en je hoeft je niet te conformeren aan landelijke standpunten.”

Samenleving

De afgelopen raadsperiode is Gera Hensbergen lid geweest van de commissie Middelen, nu zal zij zitting nemen in de commissie Samenleving.

,,Daar komen onderwerpen aan de orde waarmee ik raakvlakken heb. Onderwijs (Hensbergen was lerares Scheikunde), lokale verenigingen en organisaties zoals Maarn Wijzer en sport, dat draag ik een warm hart toe. Verder ben ik van het zuinige en vind dat je met andermans geld nog zuiniger om moet springen. Ik hoop dan ook dat over het nieuwe gemeentekantoor het laatste woord nog niet gezegd is. Terughoudendheid bij dergelijke prestigieuze projecten is op z’n plaats, zeker in een tijd waar ook bezuinigingen voor de deur staan.”

Met drie zetels denkt Hensbergen dat de BVH in de raad een factor is om rekeningen mee te houden. ,,We kunnen wel degelijk een verschil maken. En met drie man kunnen we de taken ook verdelen.”

advertentie
advertentie