Heuvelrugloop Maarn slaat jaartje over

25 februari 2010 om 00:00 Nieuws

Van de Woude licht de reden van het besluit toe. ,,Het evenement hebben we met z’n zessen georganiseerd de afgelopen jaren, er staat geen vereniging met leden achter die het evenement omarmt. Helaas is het voor dit team niet mogelijk voor komend jaar weer de inspanning te leveren die nodig is voor de organisatie van het spectakel. We hebben al die jaren de lat hoog gelegd, inleveren op die kwaliteit willen we niet.”

MAARN - De knoop is doorgehakt: dit jaar geen Heuvelrugloop door de bossen bij Maarn. ,,Het is een beslissing die we met zoveel pijn in ons hart hebben genomen en we doen er alles aan dat in 2011 weer gelopen wordt op de derde zaterdag van juni.”, aldus Mirjam van de Woude die vanaf de eerste loop in 2005 betrokken is geweest bij de organisatie.

door Monique José Timmermans

,,De start midden in het dorp, de bewegwijzering en waterposten in de bossen, de hoogwaardige materialen en natuurlijk de feestavond na afloop. Er kwam nogal wat bij kijken en dan nog de financiering, sponsoring is in deze tijd een moeilijker.”

,,Het was en is geweldig om te doen, je denkt ‘wow’ als de loop een succes is. We zijn de vrijwilligers die ons al die jaren geholpen hebben enorm dankbaar, maar de tijd en energie die we erin moesten investeren, is voor het huidige organisatieteam niet meer te combineren met werk- en/of privé verplichtingen.”

Hard wordt gezocht naar een nieuw organisatieteam en er zijn gesprekken gaande met mensen die de organisatie overwegen. ,,We gaan niet over een nacht ijs. Men committeert zich voor een aantal jaar. De tijd is te kort om dan ook nog in 2010 een goede loop te organiseren.”, besluit Van der Woude.

advertentie
advertentie