Nieuwbouw hotel bijna klaar

25 februari 2010 om 00:00 Nieuws

,,Het enige dat dan nog moet gebeuren, is de invulling van details zoals kunstwerken en kleine technische aanpassingen. En door de vorst is rondom het hotel de groenvoorziening en bestrating nog niet klaar.”, vertelt John van Gurp. ,,Verder is de bouw volgens planning verlopen. Het nieuwe hotel is het directe gevolg van de verbreding van de A12. De wijziging in de afrit en onteigening van een deel van het terrein zijn bepalend geweest voor het huidige ontwerp. De nieuwe situatie is voor het nieuwe hotel en La Place Restaurant een goede oplossing. Wel is het van het grootste belang dat er gedurende de werkzaamheden goede bewegwijzering komt en voldoende alternatieven voor als wegen/kruispunten afgesloten worden.”

Deuren Hotel Maarsbergen op 5 maart open MAARSBERGEN - Drukke tijden voor John van Gurp, manager van Motel Maarsbergen. De laatste puntjes worden op de i gezet voor de verhuizing van het huidige Motel naar het nieuwe Hotel Maarsbergen op dezelfde locatie, maar iets verder van de provinciale weg. Op 5 maart gaan de deuren open, staand bij de bouwplaats lijkt het onwerkelijk.

door Monique José Timmermans

Vier sterren

,,Het grote verschil met het huidige motel zit in de uitstraling en de positionering. Op de eerste plaats is het niveau van 3 naar 4 sterren gegaan. Daarbij is de uitstraling van het Hotel niet meer vergelijkbaar met die van het Motel. Dat ziet men al aan het exterieur, maar ook het interieur heeft een zeer moderne, luxe maar ook warme uitstraling. Dit is geheel in overeenstemming met hetgeen Amrâth (de keten waartoe het Hotel behoort) beoogt met haar motto: ‘L’Esprit Amrâth: * Ambiance * Elégance * Raffinement *” Er wordt niet meer gesproken over een motel - Maarsbergen was het eerste in Nederland - maar van een hotel.

In totaal telt de nieuwbouw 91 kamers. Als volgt verdeeld: 84 standaardkamers, 3 junior suites, 2 superior suites en 1 bruidssuite. Daarnaast is er een kamer voor minder validen. Enkele kamers zijn voorzien van tussendeuren waardoor familiekamers ontstaan.

Met acht vergaderzalen van verschillende afmetingen heeft het hotel alle ruimte om onderdak te bieden aan vergaderingen en feesten of partijen.

Doelgroepen

Met dit totaalpakket richt men zich op drie doelgroepen gasten. Ten eerste de zakelijke markt op werkdagen. ,,Dit is nu ook een doelgroep, maar er zal in de toekomst meer sprake zijn van een hoger segment. Daarnaast verwachten we voor het weekend en op feestdagen de ‘leisure-markt’ aan te spreken, de fietsers en wandelaars, kortom natuurgenieters. Tenslotte zijn we een aantrekkelijke locatie voor feesten en partijen. Hieronder vallen ook bruiloften in combinatie met Landgoed Maarsbergen als trouwlocatie.”

De officiële opening van Hotel Maarsbergen zal medio april zijn.

Het huidige pand - met uitzondering van het voorhuis dat een monumentale status heeft - is dan al verdwenen. De sloop ervan start op 15 maart. Direct aansluitend wordt begonnen met de bouw van La Place.

advertentie
advertentie