Groenstrook naast Vossenstein in beheer gemeente

25 februari 2010 om 00:00 Nieuws

Het stuk land is onderdeel van het plan om het bedrijventerrein een ecologisch karakter te geven. De groenstrook moet volgens het originele plan verschralen, maar door de grazende paarden van Verheul is het nooit zover gekomen. In de afgelopen maanden zijn diverse ecologische maatregelen voor bedrijventerrein door de gemeente voorbereid. Het gaat hierbij om, onder meer, de aanplanting van bomen, het beheer van de oevers en de watergang, het opknappen van struiken en knotbomen, het uitbaggeren van greppels langs de Vossensteinsesteeg en de aanpassing van verlichting.

DOORN - Het groene karakter van ‘ecologisch’ bedrijventerrein Vossenstein is de afgelopen jaren al vaak punt van discussie geweest. Met name de graslandstrook naast het terrein, dat eigendom is van buurman Wim Verheul, kwam vaak ter sprake. De gemeente heeft nu een overeenstemming met Verheul bereikt over het beheer van een strook naast het bedrijventerrein.

Onlangs is weer een stap in de groene richting gezet. Wethouder Robbert Waltmann sloot namens het college een gebruiksovereenkomst af met buurman Wim Verheul. Hiermee krijgt de gemeente een eeuwigdurend gebruiksrecht over een strook en neemt in ruil daarvoor de inrichtings- en beheerkosten voor haar rekening. De gemeenteraad moet hier nog wel mee instemmen. Een woordvoerder van de gemeente benadrukte dat het niet gaat over het gehele weiland naast het bedrijventerrein, maar wel een ‘strook’ die aan het terrein grenst.

De zone van de gebruiksovereenkomst omvat tevens het gebied waar de ingang van de faunapassage moet komen. De realisatie hiervan staat gepland voor eind 2010.

advertentie
advertentie