Hoogenraad wil naar Maarsbergseweg

25 februari 2010 om 00:00 Nieuws

Een aantal weken geleden heeft Hoogenraad een brief aan de gemeenteraad gestuurd waarin medewerking van de gemeente wordt gevraagd. In deze brief maakt Hoogenraad de plannen voor de nieuwe locatie kenbaar. Een deel van de panden op het terrein aan de Maarsbergseweg is begin vorige eeuw gebouwd en staat daarom als cultuurhistorisch industrieel erfgoed in de boeken. Hoogenraad heeft daarom een voorstel gedaan dit historische deel te handhaven en de rest van de gebouwen op het terrein te vervangen door één grote nieuwe loods. Om voldoende ruimte te creëren voor het bedrijf zal er 90 vierkante meter extra bedrijfsruimte moeten worden gebouwd ten opzichte van de huidige situatie op het terrein. Het bedrijf wil daarom dat er 100 vierkante meter extra bouwoppervlakte in het bestemmingsplan wordt opgenomen.

Leersums bedrijf in gesprek met gemeente LEERSUM - Het kraan en transportbedrijf Hoogenraad wil verhuizen. De huidige locatie aan de Rijksstraatweg voldoet al jaren niet meer voor het Leersumse bedrijf. Hoogenraad heeft nu zijn oog laten vallen op een locatie aan de Maarsbergseweg. Het terrein waar voorheen het hout- en metaalwarenbedrijf Hoogmerk was gevestigd staat te koop. Hoogenraad is nu met de gemeente in overleg om de tekst in het bestemmingsplan voor het terrein aan de Maarsbergseweg aan te passen, zodat het voldoet aan de eisen om het Leersumse transportbedrijf te huisvesten.

door Paul Nolens

In de brief aan de raad geeft Hoogenraad verder aan dat hij niet verwacht dat het aantal verkeersbewegingen op de Maarsbergseweg toe zal nemen, omdat er alleen voor verkeersongelukken en bergingen uitgerukt hoeft te worden. De vrachtwagens van het transportbedrijf zijn bovendien meestal meerdere dagen achtereen weg dus ook daarom verwacht Hoogenraad geen extra verkeersbeweging.

Hoogenraad en de gemeente zijn nu in gesprek over de plannen van het bedrijf. Over de mogelijke uitkomsten van dat overleg wil Hoogenraad nu nog niets zeggen. Ook verantwoordelijk wethouder Clemens van der Burg wil op dit moment niets zeggen over het verzoek van de Leersumse ondernemer.

FGH

FGH-voorzitter Age van der Werf kent het plan van Hoogenraad niet maar zegt dat zijn federatie in principe geen voorstander is van bedrijven in het buitengebied. ,,Wij vinden uiteraard dat Hoogenraad weg moet uit het centrum van Leersum. Onze insteek is echter altijd dat bedrijven geconcentreerd worden op bestaande bedrijventerreinen. Wij willen geen versnippering van bedrijven. In het geval van Hoogenraad is een locatie nabij de A12 het meest logisch.”

advertentie
advertentie