Informatie, cursussen en bijeenkomsten

18 februari 2010 om 00:00 Nieuws

Kunstgeschiedenis

DRIEBERGEN- In twee lezingen wordt ingegaan op de kunsthistorische ontwikkelingen in Rusland vanaf 1900. Één lezing is gewijd aan de 17e eewse schilderes Judith Leyster. De lezingen worden afgesloten met een excursie naar de Hermitage in Amsterdam.Data: vrijdag 12, 19 en 26 maart van 10.00 – 12.00 uur. Locatie Gebouw De Vijver, de excursie is op 9 april. Kosten: € 70,-.

Oefentherapie Mensendieck

DRIEBERGEN- In deze cursus gaat het om gezond leren bewegen. Door het doen van deze oefeningen leert men bewust om te gaan met het lichaam en zijn beperkingen. Het zijn 10 wekelijkse lessen. Start: woensdag 10 maart 09.00 – 10.00 uur. Kosten € 70,-. Locatie Gebouw De Vijver.

Indonesisch koken

DRIEBERGEN - Onder deskundige begeleiding van een Indonesische kok maakt u elke les twee gerechten en eventueel nog een voor- of bijgerecht. De gerechten die op de cursus zijn klaargemaakt, neemt u mee en kunt u thuis serveren. Het zijn vier wekelijkse lessen, te beginnen op woensdag 3 maart van 19.00 – 23.00 uur. Kosten; € 125,-. locatie: Gebouw De Vijver.

Basiscursus koken

DRIEBERGEN - Tijdens de basiscursus leert u in om een ‘gewone’ hoofdmaaltijd te bereiden, evenals voor- en nagerechten. De cursus wordt gegeven door een professionele kok. De menu’s worden in onderling overleg samengesteld en gezamenlijk genuttigd. Het zijn zes wekelijkse lessen. Start dinsdag 3 maart van 17.00 – 20.30 uur. Kosten : €125,-. Locatie: Gebouw De Vijver.

Beleggen met risicobeheersing

DOORN - Op 9 maart a.s. start bij Welnúh de cursus Beleggen met risicobeheersing. De cursus bestaat uit 6 lessen en wordt gegeven in het Cultuurhuis, van 19.00-22.00 uur, kosten € 108,-. Aanmelden kan bij Annelies Barendregt 0343 421538 en via www.welnuh.nl.

Aanmelden cursussen

DRIEBERGEN/DOORN Aanmelden kan via de website www.welnuh.nl of bij het inschrijfbureau 0343 523011, van 09.00 – 11.00 uur.

Welzijnsdebat

Op 24 februari is er in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen een Welzijnsdebat in de Koningshof in Doorn. Vanaf 19.00 uur is de zaal open. Het debat start om 19.30 uur. Er zijn drie stellingen: 1) Het centraal (in Doorn) aanbieden van basisvoorzieningen spaart gemeenschapsgelden uit; 2) De gemeente UH heeft onvoldoende voorzieningen voor een adequate ondersteuning van mantelzorgers en vrijwilligers; 3) Voldoende betaalbare woonruimte binnen de gemeente UH heft het personeelstekort in de zorg op. Wilt u mee debatteren of toehoorder zijn? Meld u zich dan aan bij Annelies Barendregt, activiteitenbegeleiding@welnuh.nl of 0343 421538.

Tentoonstelling Oman

HEUVELRUG - Op dinsdag 16 maart organiseert de werkgroep Evenementen een excursie naar de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Daar worden in de tentoonstelling Oman circa 300 topstukken uit verschillende museale collecties in Oman getoond. Kosten: € 20,- (Entree niet inbegrepen).Aanmelden via de website www.welnuh.nl of bij Annelies Barendregt 0343 421538

Belastingaangifte

LEERSUM - Het Steunpunt vrijwilligers in Leersum verleent al jaren hulp bij het invullen van de belastingaangifte. Het vrijwilligersteam heeft versterking nodig. We zijn op zoek naar mensen die bekend zijn met het invullen van de belastingaangifte en anderen hiermee willen helpen. Is dit iets voor u? Neem dan contact op met Steunpunt WZW Leersum, 0343 456814.

Vrijwilliger voor Kunstbus

MAARN - Voor de Kunstbus in Maarn zoekt Welnúh een vrijwilliger die de folders gaat verspreiden, zorgt voor de inschrijvingen en de kaarten van de voorstelling bij de mensen bezorgt. Hij of zij gaat eens per jaar naar een overleg in Utrecht in verband met het programma voor het komende seizoen. Meer informatie bij Manna Plaisier 0343 480798

Mantelzorg Informatiegids

HEUVELRUG - Het Steunpunt Mantelzorg van Welnúh heeft een informatiegids samengesteld. Hierin staan allerlei belangrijke adressen op het gebied van (vervangende) zorg en hulpmiddelen, maar ook een vraag als ‘Welke financiële en juridische ondersteuning is er?’ wordt beantwoord. De gids is gratis af te halen bij het Steunpunt Welzijn, Zorg en Wonen in uw woonplaats. Voor meer informatie: www.welnuh.nl

Met Time Out naar de bios!

AMERONGEN - Vrijdag 19 februari is er weer wat leuks te doen! Kinderen uit de 1e en 2e klas van de middelbare school zijn welkom om met het jongerenwerk van Welnúh mee te gaan naar een spectaculaire 3D film. We verzamelen bij Time-out op de Industrieweg Noord 20 in Amerongen en gaan vanaf hier met een busje naar Ede. De deelname bedraagt €4,-. Deze prijs is inclusief wat drinken en wat lekkers. Omdat het Bioscoopprogramma nog niet bekend is vragen we je om je op te geven door een mail te sturen naar Tessa@welnúh.nl, dan hoor je de exacte tijden. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Vrijwilligers voor Time Out

AMERONGEN - In jeugdhonk Time Out worden vele activiteiten georganiseerd voor jongeren van 10 t/m 23 jaar. Dit kan alleen als er voldoende vrijwilligers zijn. Heb je interesse om vrijwilliger te zijn, neem dan contact op met Joep van Dam, 06 23883591 of joep@welnuh.nl . Je kunt ook een keer langskomenbij Time Out op de Industrieweg-noord 20 in Amerongen.

Boekendienst aan huis

HEUVELRUG - De Regiobibliotheek Z-O-U-T bied een bereikbare basisvoorziening, waar elke burger terecht kan met zijn vragen over kennis, cultuur, informatie en ontspanning. De Regiobibliotheek bied ook de service ‘boekendienst aan huis’ aan. De service geldt voor mensen die tijdelijk of permanent wegens gezondsheidsredenen aan huis zijn gebonden. Voor deze service zoekt de Regiobibliotheek vrijwilligers die bij klanten langs gaan om de aangevraagde boeken te brengen en de gelezen boeken te retourneren naar de bibliotheek. Geef u op en stuur een email naar steunpunt@welnuh.nl

Colofon

Welnúh Doorn, Driebergen,

Leersum, Amerongen, Maarn, Maarsbergen en Overberg

Hoofdkantoor: Cultuurhuis Pleiade, Kerkplein 10,

3941 HV Doorn

Postadres: Postbus 10,

3940 AA Doorn

Telefoonnummer: 0343 523000

Website: www.welnuh.nl

E-mail: info@welnuh.nl

advertentie
advertentie