Zuinig met omgeving, sociaal naar elkaar

18 februari 2010 om 00:00 Nieuws

De 44-jarige Driebergenaar is van jongs af aan betrokken bij zijn directe omgeving. Lid worden van GroenLinks was voor hem dan ook logisch ,,Ik denk dat ik al een jaar of vijftien lid ben van GroenLinks. Rond de herindeling werd mij gevraagd of ik interesse had om actief in de gemeenteraad te worden. Daar hoefde ik niet over na te denken. Lokale politiek is de mooiste vorm van politiek. Als je door je eigen dorp of omgeving fietst en je ziet bijvoorbeeld files staan, denk je: kunnen we daar niets aan doen? Daarom wilde ik actief betrokken zijn bij de besluitvorming. Mensen realiseren zich niet half hoeveel invloed de lokale politiek op de directe leefomgeving heeft: de inrichting van een wijk, verkeer, wonen, de gemeente heeft grote invloed op deze zaken. Ik heb altijd geleerd om zuinig te zijn op de omgeving en om sociaal naar elkaar toe te zijn. Ik ben hier geboren en getogen, ben actief geweest in het verenigingsleven, dan raak je vanzelf betrokken bij zaken die in je omgeving gebeuren.”

Hans Waaldijk geniet van het lijsttrekkerschap. ,,Ik vind het heerlijk om het boegbeeld te zijn van dit programma. Sociaal en Groen past helemaal bij mij. Natuurlijk zijn sommige aspecten van het campagnevoeren nieuw en spannend maar het is vooral erg leuk om te doen”, adus een enthousiaste lijsttrekker van GroenLinks/PvdA. door Paul Nolens

Werken in de zorg

Het sociale zit de lijsttrekker van GroenLinks/PvdA in de genen. Jarenlang werkte Waaldijk bij Bartiméus. ,,Ik heb MBO Inrichtingswerk gedaan. Tegenwoordig heet dat Sociaal Pedagogisch Werk. Vanaf 1988 heb ik bij Bartiméus in Doorn gewerkt. Eerst als verpleegkundige en daarna in nog allerlei andere functies. Afgelopen voorjaar heb ik besloten om te stoppen bij Bartiméus. Het was mooi geweest dus heb ik ontslag genomen. Ik heb daar een geweldige tijd gehad, maar ben blij dat ik die beslissing genomen heb. Nu ben ik deze week begonnen als manager bij een zorginstelling in Zevenaar. De afgelopen periode ben ik dus veel vrij geweest, ideaal om campagne te voeren voor de verkiezingen.”

Tijdens zijn werk bij Bartiméus liep Waaldijk vaak aan tegen zaken die voor verbetering vatbaar zijn. ,,Als een gemeenschap goed functioneert kunnen mensen met een beperking prima binnen de gemeente worden opgevangen. Daar valt nog terrein te winnen. Mensen kunnen met kleine aanpassingen en hulp van de gemeenschap veel langer zelfstandig leven. Dat is een investering die zichzelf zeker terugverdiend, al is de menselijke waarde in dit geval nog veel belangrijker. Door bijvoorbeeld voor goede sociale werkplaatsen en vormen van dagbesteding te zorgen is er voor kwetsbare groepen meer mogelijk binnen de gemeente.”

Genoeg tijd voor ontspanning

Omdat de Driebergenaar graag goed beslagen ten ijs op de raadsvergaderingen wil verschijnen werkt hij 32 uur. ,,Zo heb ik altijd een dag om me goed in te lezen in de politieke vraagstukken en nu natuurlijk voor het voeren van campagne. Uiteindelijk zit er veel meer tijd in dan die ene dag maar dat vind ik helemaal niet erg. Ik heb genoeg tijd over voor ontspanning. Ik zaalvoetbal bijvoorbeeld in een Driebergs team. We spelen in de Heuvelrugcompetitie, erg leuk. Verder klim ik graag op m’n racefiets voor een mooie tocht over de Heuvelrug. Ik ben ook nog, samen met mijn vrouw en twee kinderen (7 en 9) actief bij de carnavalsvereniging in Driebergen, dat is echt een ding voor ons hele gezin en daar geniet ik van. Kortom: tijd zat voor sociale contacten. Ik ben ook zeker van plan nog jaren door te gaan in de lokale politiek.”

advertentie
advertentie