‘Woning aanpassen of slopen’

18 februari 2010 om 00:00 Nieuws

Al jaren is er gedoe over de woning die werd gebouwd op de plek van het vroegere Theehuis. In strijd met de woonbestemming wordt het pand al jaren gebruikt als Bed and Breakfast. Bovendien is er in afwijking met de bouwvergunning gebouwd. Om de woning alsnog te gelegaliseerd te krijgen, diende eigenaar Hin in 2008 een nieuwe bouwvergunning in die door het college werd geweigerd. Tegen dat collegebesluit stelde Hin beroep in bij de Rechtbank Utrecht.

Eigenaar Hin in beroep na uitspraak LEERSUM - De toekomst van de woning aan de MC Verloopweg 76 lijkt er somber uit te zien na een uitspraak van de Rechtbank Utrecht van 6 januari 2010. Volgens de rechtbank is het bouwplan in strijd met het bestemmingsplan. B en W gaan ervan uit dat er moet worden gehandhaafd. Dat betekent dat de woning moet worden aangepast aan de oorspronkelijke bouwvergunning uit 2005 of moet worden gesloopt. Eigenaar Robert Hin gaat in hoger beroep bij de Raad van State.

door John Spijkerman

De rechtbank geeft aan dat de inhoud van de woning aan de MC Verloopweg volgens het bestemmingsplan niet meer mag bedragen dan 600 m3, maar dat de feitelijke inhoud, inclusief ondergrondse bouw, 1482 m3 bedraagt. B en W denken dat de nieuwe bouwvergunning terecht is geweigerd. Het college verwacht dat een eventueel hoger beroep bij de Raad van State daar niets in zal veranderen. ,,Na het verstrijken van de beroepstermijn kan worden gestart met het handhavingstraject, tenzij het (eventuele) hoger beroepschrift aanleiding geeft tot een andere aanpak.’’ Eigenaar Hin blijft vol goede moed. ,,Tot twee keer toe heb ik een bouwvergunning gekregen van de gemeente Leersum. Maar als het gesloopt gaat worden, gaat de rekening naar de gemeente.’’

advertentie
advertentie