Er zit weer beweging in huizenmarkt

18 februari 2010 om 00:00 Nieuws

De Leersumse makelaar is blij met het aantrekken van de markt. In tegenstelling tot vorig jaar rinkelt de telefoon weer als vanouds op kantoor. De markt klaart op, en het aanbod is ruim. Meestal heeft Benink Makelaardij zo’n vijfentwintig panden in portefeuille, nu prijken er zo’n vijftig woningpresentaties in de etalage van het kantoor aan de Rijksstraatweg. ,,Als je wilt én kan kopen, is dit een goede tijd,” aldus de makelaar die sinds 1972 de huizenmarkt in de Utrechtse Heuvelrug kent als zijn broekzak. Benink Makelaardij heeft in de loop der jaren heel wat verschillende objecten verkocht, variërend van tussenwoning tot landhuis. Ook heeft de makelaar steeds meer bedrijfspanden op voorraad, en verhuurt hij kantoren in verzamelbedrijfspanden. Met een aantal nieuwbouwprojecten op komst, zoals voormalig Tamarinde in Leersum zit hij de toekomst zonnig tegemoet.

DOORN - Het gaat de goede kant op in huizenland. Makelaar Eric Benink uit Leersum ziet sinds begin dit jaar een duidelijke verbetering. Er zijn meer bezichtigingen en verkopen. ,,Er zit weer beweging in de markt. Daar is iedereen mee gebaat; kopers, verkopers, notarissen, stoffeerders, aannemers en natuurlijk ook de makelaars.” door Rose Carry Lokin

Bijzonder Vogelesang

Met het oude Hotel, restaurant en café Vogelesang trekt de makelaar momenteel veel bekijks. Het gebouw uit begin negentienhonderd ademt de sfeer van vervlogen tijden uit. Jarenlang kwamen gezinnen uit heel Nederland er hun vakantie doorbrengen. Eric weet dat de eigenaren Vogelesang altijd de Friese vlag uithingen als een familie uit Friesland jaarlijks kwam logeren. ,,En als je binnenkomt in het oude hotel lijkt de tijd stil te hebben gestaan,” vertelt Eric. ,,Glaswerk, het oude biljart en werkkleding staan en hangen nog gewoon op hun plekje.” Het pand, dat centrale verwarming moet ontberen, trekt in het bijzonder aandacht van projectontwikkelaars. ,,Uniek is het zeker,” weet Eric. Verschillende malen is hij al benaderd door fotografen die het interieur willen vastleggen voor later. Ook de groepen 7 en 8 van de basisschool in Leersum hebben een kijkje genomen in het voormalige hotel. ,,Het geeft een perfect beeld van hoe mensen vroeger hun vakantie doorbrachten.”

Eric en zijn vrouw Henriette werken als sinds jaar en dag samen. Vervelen gaat de makelaardij nooit. ,,Het is leuk en afwisselend werk; het omgaan met mensen, de veranderende markt, en de veelzijdigheid in huizen en bedrijfspanden geeft voldoening.” Benink Makelaardij is lid van NVM. Het huizenaanbod is te vinden op de eigen website van Benink Makerlaardij en op funda.

Benink Makelaardij, Rijksstraatweg 132, 3956 CT Leersum. Tel: 0343-454200, e-mail: makelaardij.benink@hetnet.nl. www.beninkmakelaardij.nl

advertentie
advertentie