Zoeken naar oplossing SGM

11 februari 2010 om 00:00 Nieuws

Verantwoordelijk wethouder Clemens van der Burg over het gesprek met de school: ,,Er is afgelopen donderdag op ambtelijk niveau gesproken met de school. De SGM stelde zich uiterst constructief op en dat waardeer ik zeer. De wil om tot een, voor beide partijen, goede oplossing te komen voor de lokalen van de school, die uit de vijftiger jaren stammen, vraagt echter de nodige creativiteit. Natuurlijk was de SGM onaangenaam verrast over het feit dat de begin 2009 verstrekte informatie over de hoogte en het doel van de beschikbare financiële middelen, helaas tegen het eind van het jaar onjuist bleek te zijn. Mijn voorganger Wim van Wikselaar heeft met de scholengemeenschap begin november overleg gehad om het juiste beeld te scheppen en destijds duidelijk aangegeven dat de gemeente, spijtig genoeg, een forse misser had gemaakt. De sfeer van het overleg maakt duidelijk dat deze fase van ongenoegen is afgesloten.”

MAARSBERGEN - De directeur van Scholengemeenschap Maarsbergen en de gemeente zijn vastberaden tot een oplossing te komen over de financiering van de renovatie van het schoolgebouw. Er is vorig jaar een misverstand ontstaan over het al dan niet toezeggen van krediet door de gemeente. Vorige week zaten beide partijen om de tafel.

door Paul Nolens

Ook schooldirecteur Dick ten Hoopen noemt het gesprek ‘constructief’. ,,Er is nog niets concreets afgesproken, er moeten nu wat zaken uitgezocht worden en dan gaan we weer om de tafel. Er is een fout gemaakt, maar niet met verkeerde bedoelingen. Nu moeten we samen een oplossing vinden en ik denk dat we er uitkomen. We hebben een paar fantastische delen van de school, maar ook een aantal delen die hard aan renovatie toe zijn.”

Financiële consequenties

Wethouder Clemens van der Burg over het vervolgtraject: ,,De eerste stap is nu een objectieve en heldere onderbouwing, te leveren door de school, van de eventuele noodzaak tot nieuwbouw. Deze inhoudelijke rapportage over de technische noodzaak vormt de basis voor besluitvorming. Ik kan er nog weinig zeggen wat de consequenties in financiële zin zouden kunnen zijn. Mocht er extra geld nodig zijn dan zal dit moeten worden meegenomen in de discussie over de Kadernota in mei dit jaar.”

advertentie
advertentie