Biljarten: Bosch wint goede partij tegen Holleman

8 februari 2010 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Tot de 20ste beurt speelde Ab Bosch een goede partij, zakte toen wat in, maar won uiteindelijk in 33 beurten van Hans Holleman, die na de 26ste beurt niet meer wist te caramboleren. Piet Vroege startte goed met in de derde beurt een serie van tien caramboles, maar was daarna zijn scherpte kwijtm terwijl Ben Cirkel gedegen doorspeelde en de partij in 33 beurten won.

Bart de Vos won met gedegen spel in 32 beurten van Paulus Sloots, die niet in zijn spel kon komen, hoewel hij in het laatste deel de schade nog wist te beperken. Rob Clement speelde, na een slechte start een goede partij met series van negen en zeven caramboles. In 25 beurten versloeg hij Gerrit Roelofsen, die na de 21ste beurt niet meer scoorde. In de laatste (35ste) beurt kon Teus ter Maaten alsnog zijn partij winnen van Frits Granzier, die in de gelijkmakende beurt niet scoorde.

Bertus Schuilenburg miste regelmatig door concentratieverlies terwijl Lex van der Vlugt een goede partij neerzette en in 28 beurten won. Hans van den Hoek zette eindelijk weer een partij op zijn naam door in 33 beurten te winnen van Henk Hellinga. Met degelijk spel won Piet van Maurik zijn partij in 32 beurten tegen Hans Holleman, die in de gelijkmakende beurt de ene nog ontbrekende carambole niet verzilverde.

Piet Vroege speelde vooral in het middendeel van de partij goed en won in 28 beurten van Henk Hellinga. Tinus Balfoort kwam drie caramboles tekort voor de volle winst op Nico Smit. Met bij vlagen goed spel won Paul Sloots in 24 beurten van Hans Holleman, die vijf caramboles tekort kwam. Kees van Burken speelde een sterke partij met een moyenne van 2.545 en een hoogste serie van dertien caramboles tegen Theus Gijsbertse en won in 22 beurten. Rob Clement was goed op dreef maar zakte in de zestiende beurt in, waarna hij zich in de twintigste beurt herpakte en zijn partij in 22 beurten won van Kokkie Jacobs.

Uitslagen 4 februari:

Ab Bosch-Hans Holleman 12-8;

Piet Vroege-Ben Cirkel 9-12;

Bart de Vos-Paulus Sloots 12-8;

Gerrit Roelofsen-Rob Clement 7-12;

Teus ter Maaten-Frits Granzier 12-6;

Bertus Schuilenburg-Lex van der Vlugt 8-12;

Henk Hellinga-Hans van den Hoek 7-12;

Piet van Maurik-Hans Holleman 12-9;

Piet Vroege-Henk Hellinga 12-7;

Remmert van den Berg-Jan Wiggemansen 6-7;

Tinus Balfoort-Nico Smit 9-8;

Hans Holleman-Paulus Sloots 8-12;

Kees van Burken-Theus Gijsbertse 12-7;

Kokkie Jacobs-Rob Clement 4-12.

advertentie
advertentie