Heuvelrug Muziekschool opent deuren

28 januari 2010 om 00:00 Nieuws

u Vervolg voorpagina.

DOORN - Afgelopen zaterdag hield de Muziekschool Heuvelrug haar traditionele jaarlijkse open dag. Niet alleen veel leerlingen maar ook belangstellenden kwamen een kijkje nemen in het Cultuurhuis. De docenten van de muziekschool verzorgden een gezamenlijk concert waarbij een groot aantal instrumenten werd gebruikt. Bovendien werd er uitleg gegeven over de diverse instrumenten.

door Rob Verbraak

,,Sinds we in 2006 naar het Cultuurhuis zijn verhuisd, hebben we gelukkig nog steeds te maken met een stijgend aantal leerlingen. Vooral de middagen en avonden zitten behoorlijk vol. Het is alleen jammer dat er op de ochtenden nog veel leslokalen onbezet zijn. Daarom hebben we voor dit jaar twee doelgroepen. Ten eerste de leerlingen van de basisscholen en ten tweede 50 plussers. Op veel basisscholen ontbreekt het aan muziekonderwijs en we willen daar een voortrekkersrol in spelen. In de ochtend een muziekles bij ons volgen en daarna weer terug naar school. 50 Plussers zijn vaak niet gebonden aan tijd en dus een prima doelgroep om de ochtenden op te vullen. Ook vinden ouderen het vaak leuk om weer een instrument te gaan spelen”, vertelt Hans Belderbos voorzitter van de muziekschool Heuvelrug.

Tijdens het docentenconcert werd een aantal bekende nummers gespeeld uit musicals zoals The Sound of Music, The Lion King en West Side Story. Hetzelfde concert is de afgelopen week ook uitgevoerd op een aantal basisscholen om interesse voor muziekonderwijs bij de leerlingen op te wekken. Na afloop van het concert konden belangstellenden ook zelf alle instrumenten uitproberen. Sinds dit jaar worden er ook muzieklessen gegeven voor kleine kinderen. Deze lessen worden gegeven door Pauline Nieuwenhuijsen. ,,Voor kinderen van 1 tot 4 jaar muziek op schoot, voor kleuters muziek in beweging, een musicalklas voor kinderen van groep 3 tot groep 8 en instrumentale verkenning vanaf groep 4. Eind juni wordt er een uitvoering gegeven door de musical klas de exacte datum is nog niet bekend”, aldus Nieuwenhuijsen.

,,Door de goede bezetting in de middagen en avonden zijn we ook op zoek naar extra lesruimtes. Alle verder informatie over soorten lessen, kosten en tijden is te vinden op onze website www.heuvelrugmuziekschool.nl”, besluit Belderbos.

advertentie
advertentie