‘We blijven nu in Maarn’

28 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Titia en Arjan Wiersma verkochten in 2008 de formule van hun kledingwinkel Chaplin aan een vriendin. ,,Na zestien jaar in de winkel, was ik toe aan een adempauze. We besloten met onze drie kinderen Luuk, Juliette en Daan, naar Frankrijk te gaan. Of het een sabbatical zou zijn, of dat we ons daar blijvend zouden vestigen, hielden we open”, vertelt Titia.

Terug na sabbatical in Frankrijk MAARN - Ze gaan nooit meer uit Maarn weg en willen er samen oud worden. Titia en Arna Wiersma hebben twee jaar geleden huis en haard opgegeven voor een avontuur in Frankrijk. Met hun drie kinderen vertrokken ze twee jaar geleden naar de Auvergne. Vol energie zijn ze eind vorig jaar teruggekomen en inmiddels zijn ze in Woudenberg weer een kledingwinkel begonnen, precies op dezelfde plek in de Dorpsstraat waar ze voor hun vertrek naar Frankrijk kledingzaak Chaplin hadden.

door André van der Velde

Het gezin vestigde zich in de buurt van Clermont-Ferrand, de hoofdstad van Auvergne. ,,Het was een heel bijzondere ervaring, we zijn door de Fransen heel warm ontvangen en hebben een heerlijke tijd gehad, maar”, vervolgt ze, ,,ik ging na verloop van tijd mijn klanten missen, het praatje, de verkoopactiviteiten. Ik overwoog een kledingzaak op te zetten, maar ik was er niet van overtuigd dat we daar ons hele leven zouden blijven.”

Ze besloten terug te gaan naar Maarn. ,,Onze kinderen vonden het heel vervelend weer weg te gaan”, vertelt Arjan. ,,Ze voelden zich er enorm thuis en de oudste twee spraken ook al perfect Frans. Het was een heftige tijd voor hen geweest om te aarden en nu zouden we weer weggaan. Daarom hadden we zoiets van we gaan terug, maar dan wel met de bedoeling daar te blijven. We kunnen het hen niet nog een keer aandoen te verhuizen.” Tegelijkertijd met doorhakken van de knoop kwam hen ter ore dat de eigenaresse van Chaplin had besloten te stoppen. ,,Voor haar is het heel triest. Je kiest ergens voor, hebt er heel veel plezier in en dan moet je om gezondheidsredenen stoppen. Dat is heel sneu. Maar”, vervolgt Titia, ,,voor ons was het tegenovergesteld. Het bleek een heel mooie kans om weer in het dorp aan de slag te gaan, waar we heel veel mensen kennen en altijd met enorm plezier hebben gewerkt. Het is eigenlijk heel bijzonder dat je weggaat, weer terugkomt en het oude leven weer kan oppakken.”

Ze hebben onlangs de sleutel van het lege pand gekregen. Dat de winkelnaam Lavie op subtiele wijze verwijst naar het land waar ze weer nieuwe energie hebben opgedaan, spreekt voor zich.

advertentie
advertentie