Wilma Hielema: ‘Het is mooi geweest’

28 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Waarom staat u op een ‘onverkiesbare’ plek op de kandidatenlijst van uw partij?

Ik sta op een niet verkiesbare plaats op de kandidatenlijst omdat ik vind dat het, na twaalf jaar actieve politiek, eerst in de Doornse gemeenteraad en daarna in de huidige, wel mooi geweest is.

Had u liever op een hogere, verkiesbare, plek op de lijst gestaan?

Nee, zeker niet. Ik draag graag het stokje over aan een nieuwere lichting enthousiaste progressieve politici die, geflankeerd door enkele oude rotten, gaan voor een sociale en groene gemeente.

Wat betekent de partij voor u?

Onze partij betekent veel voor mij. Het is een gemotiveerde club mensen die ergens in geloofd en zich daar niet alleen over uitlaat maar ook voor inzet, met hart en ziel. Mijn motto in en buiten de politiek is ‘vechten voor wat kwetsbaar is’ en dat is wat GroenLinks/PvdA doet op de Utrechtse Heuvelrug. Daarbij denk ik natuurlijk aan mensen, maar ook aan de natuur, het milieu, dieren en bijvoorbeeld cultuur en monumenten.

Wat betekent u in de verkiezingstijd voor uw partij?

Ik probeer zoveel mogelijk voor mijn partij te betekenen door mee te denken, mee te werken en er bij te zijn tijdens de campagne.

Gaat u campagne voeren voor uzelf om in de raad te komen?

Nee ik ga geen campagne voeren voor mezelf, ik ga campagne voeren voor enthousiaste én verkiesbare mensen hoog op de lijst van GroenLinks/PvdA.

Wat doet u als u genoeg voorkeursstemmen behaalt om in de raad te komen?

Dan zou ik alle kiezers hartelijk danken omdat ik die voorkeursstemmen zie als een blijk van waardering voor het politieke werk dat ik de afgelopen twaalf jaar met veel inzet en plezier gedaan heb.

Ervaart u de plaats op de lijst als eervol of als een springplank naar eventueel wethouderschap?

Eervol zeker, springplank nee.

Is het kiezersbedrog als u genoeg voorkeursstemmen krijgt maar niet in de raad plaatsneemt?

Kiezersbedrog betekent dat je de kiezers iets beloofd en dat niet nakomt. Maar ik sta op nummer 24 helemaal onderaan de lijst. Dan is toch zonneklaar dat ik niet voor een plaats in de raad verkiesbaar ben. Ik zie het als een aanbevelingsplaats en wil dan ook van deze gelegenheid gebruik maken om alle mensen op te roepen te gaan stemmen.

Hoeveel zetels verwacht u dat uw partij gaat behalen?

De partij heeft acht zetels en ik hoop dat we die kunnen behouden en daarmee door de bundeling van progressieve krachten echt een verschil kunnen gaan maken.

advertentie
advertentie