Henk Thate voelt zich prima op lijst BVH

14 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Waarom staat u op een ‘onverkiesbare’ plek op de kandidatenlijst van uw partij?

Naast een lijsttrekker komt er ook iedere week een ‘lijstduwer’ aan bod. Deze week de lijstduwer van de Burgervertegenwoordiging Heuvelrug, BVH: Henk Thate.

Met veel enthousiasme en inzet heb ik bijna 35 jaar als dierenarts gewerkt in de verschillende Heuvelrugdorpen. Het dier vormde het middelpunt, maar veelal werd je direct en indirect betrokken bij het wel en wee van de mens achter zijn of haar voordeur. Als lijstduwer voel ik mij dan nog steeds betrokken bij deze Heuvelruggers en dan maakt voor mij de plaats op de verkiezingslijst niets uit. Ik voel mij zo prima.

Wat betekent de partij voor u en wat betekent u voor de partijj?

Bij de BVH heb ik een luisterend oor gevonden en hoor ik over het reilen en zeilen van het gemeentelijk apparaat. Denk aan het voortdurend terugkerend “verschijnsel”van het overschrijden van kosten van gemeentelijke aanbestedingen en werken. Als burger moeten wij het huishoudboekje ook op peil zien te houden en nooit meer uitgeven dan er in komt. Wij hebben het hier wel over gemeenschapsgeld. Ook het centraliseren van gemeentelijke loketten en het politieapparaat naar één plek gaat ten koste van de lokale dorpsvoorzieningen.Vooral ouderen en mensen die slecht ter been zijn zijn hiervan de dupe. Ik draag deze gedachten van de BVH uit in deze verkiezingstijd.

Gaat u campagne voeren voor uzelf en wat doet u als u genoeg voorkeursstemmen behaalt om in de raad te komen?

Ik zal mij gedragen als een “luis in de pels” en mij als kritische burger opstellen maar een hogere plaats op de lijst of een plek in de raad ambieer ik niet.

Ervaart u de plaats op de lijst als eervol of als een springplek naar eventueel wethoudersschap?

Ik vind het zeer eervol om op de lijst van de BVH te staan maar ik ga niet voor het wethouderschap, dan zou ik mezelf verloochenen.

Hoeveel zetels verwacht u dat uw partij gaat behalen?

Voldoende om de “gewone” man en vrouw bij te staan en het gezonde verstand zal de doorslag geven.

advertentie
advertentie