Informatiepunt wordt Steunpunt

10 december 2009 om 00:00 Nieuws

Naamswijziging Infopunten

HEUVELRUG - Per 1 januari 2010 verandert de naam van de Informatiepunten Welzijn Zorg en Wonen in: Steunpunten Welzijn, Zorg en Wonen. Bij de Steunpunten kunnen alle inwoners van de Heuvelrug terecht met vragen over zorg, wonen, opvoeding etc. De Steunpunten zijn telefonisch bereikbaar: Maarn: 480798; Driebergen: 523001; Leersum: 456814; Doorn: 430039; en Amerongen 452749. Meer informatie op www.welnuh.nl. Huisbezoek is ook mogelijk.

Steunpunt Amerongen verhuisd

Met ingang van 7 januari gaat het Steunpunt (voorheen Infopunt) in Amerongen verhuizen naar Industrieweg Noord 14. De nieuwe behuizing heeft als voordeel dat de consulente, Elly van Tol, de beschikking heeft over een eigen spreekkamer, wat de privacy van haar cliënten ten goede komt. Op 7 januari is het Steunpunt geopend van 9.00-12.00 uur.

Informatieavond over pubers

HEUVELRUG - Woensdag 16 december vindt er een informatie avond plaats voor ouders/verzorgers van pubers met het thema ‘Liefde en relaties’. Deze avond wordt verzorgd door Aldert Hoek, trainer Indigo in samenwerking met het jongerenwerk van Welnúh en Regiobibliotheek Z.O.U.T. Wie erop 16 december bij wil zijn, kan zich opgeven bij Francine Launspach, jongerenopbouwwerker. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 0620114568 of per email Francine@welnuh.nl. De bijeenkomst is op woensdag 16 december van 19.30-21.30uur in de bibliotheek van Doorn

Jongeren en vrijwilligerswerk

HEUVELRUG - Op dinsdag 15 december van 19.30 – 21.00 uur, organiseert het Steunpunt Vrijwilligerswerk Welnúh een themabijeenkomst over het werven en behouden van jonge vrijwilligers voor een organisatie. De bijeenkomst vindt plaats in gebouw “ De Vijver” Vijverlaan 10 in Driebergen. Tijdens deze avond krijgt u niet alleen inzicht in de relatie jongeren en vrijwilligerswerk, maar ook of uw organisatie jongeren kan aanspreken. Wilt u deelnemen, stuur dan een e-mail naar: steunpunt@welnuh.nl. Voor verdere informatie kunt u terecht bij Tineke Eendebak 0343 420834

Jongerenactiviteiten

HEUVELRUG - Welnúh beschikt over een viertal jongerenruimtes in Amerongen, Doorn, Driebergen en Leersum. Deze week aandacht voor het Djoi te Driebergen.

Djoi aan de Engweg 24e in Driebergen is de grootste jongerenruimte in de Utrechtse Heuvelrug. Er staat een echte pooltafel een tafeltennistafel en een tafelvoetbaltafel. Aan de beschilderde wand hangen twee dartborden. Voor de gamers is er een playstation. In de zithoek liggen stapels tijdschriften. Hiertussen vind je altijd wel iets van jou interesse. Aan de grote bar kan je een spelletje spelen en is er o.a. frisdrank, thee en wat lekkers te krijgen. Natuurlijk kan je in Djoi ook altijd gewoon terecht om lekker bij te kletsen met vrienden en vriendinnen. Voor verschillende leeftijdgroepen zijn er afzonderlijke openingstijden. Kijk op onze website: www.welnuh.nl/dienstverlening/jongeren.

Sporten voor jongeren

LEERSUM - Op 16 december kunnen alle jongeren van 13 t/m 16 jaar in de in de gymzaal van de Binder komen sporten. Er worden allerlei balspelen gedaan. Meer informatie en aanmelden: Harro Wessels, 06 53898127.

Kerstdiner

DRIEBERGEN - Het woonzorgcentrum Beukenstein organiseert in samenwerking met Welnúh op 26 december van 11.00-14.30 uur weer het jaarlijks terugkerende kerstdiner voor ouderen. Tijdens het kerstdiner kunnen de gasten op een leuke manier contact leggen met andere ouderen uit hun omgeving. Samen met het serveren van het diner zal de bijeenkomst ook de sfeer brengen van een echt gezellig kerstfeest met muziek, zang en een kerstverhaal. De kosten bedragen € 20,-. Wilt u aan het diner deelnemen, neemt u dan contact op met het Inschrijfbureau van Welnúh, Vijverlaan 10, geopend maandag-vrijdag van 9.00-11.00 uur. Het diner vindt plaats in Woonzorgcentrum Beukenstein, Hoofdstraat 57.

Eetcafé

DRIEBERGEN - Wilt u in een gezellige en sfeervolle omgeving eens genieten van een driegangen maaltijd ? Kom dan op donderdag 17 december naar het Eetcafé in Beukenstein, Hoofdstraat 57 Driebergen. De prijs is slechts € 8,-! Vanaf 17.30 uur. Dit is alweer het laatste Eetcafé van dit jaar. U kunt zich opgeven bij het Inschrijfbureau van Welnúh: 0343 523011, maandag-vrijdag van 9.00-11.00 uur. U dient dit uiterlijk dinsdag 15 december vóór 11.00 uur te doen. De maaltijden dienen betaald te worden door middel van bonnen . Deze bonnen zijn per minimaal 4 stuks ( à € 8,- per stuk) te kopen bij Welnúh, Vijverlaan 10.

Kerstmarkt Beukenstein

DRIEBERGEN - Op vrijdag 18 december vanaf 10.00 uur is er in de hal van zorgcentrum Beukenstein, Hoofdstraat 57,een gezellige Kerstmarkt met diverse leuke kramen en een Kerstworkshop. Deze kerstmarkt is voor iedereen gratis toegankelijk.

Rechtswinkel

DRIEBERGEN - De Rechtswinkel Utrechtse Heuvelrug geeft gratis juridisch advies over uiteenlopende problemen. Het spreekuur is iedere dinsdagavond van 19.00 – 20.00 uur in Welnúhgebouw De vijver, Vijverlaan 10 in Driebergen. Het is een inloopspreekuur, waarvoor u geen afspraak hoeft te maken. U kunt zich melden bij de receptie van Welnúh (tel. 523000). Meer informatie kunt u vinden op de website: www.rechtswinkelheuvelrug.nl.

Kunst of kitsch

DRIEBERGEN - Hebt u nog een kunstvoorwerp in huis, waarvan u wel eens zou willen weten wat het waard is? Op 12 december zal in Gebouw De vijver een register taxateur aanwezig zijn die gratis de herkomst en waarde van het voorwerp vast kan stellen. U kunt terecht van 11- 15 uur op de Vijverlaan 10. Tevens kunt u dan de verkoop van kerstspullen ten bate van KIKA bezoeken of alvast een kerstkrans kopen bij één van de stalletjes.

Welnuh.nl

HEUVELRUG - Informatie over cursussen, dienstverleneing, informatiepunten WMO, mantelzorg , vrijwilligerswerk en meer vindt u op de website: www.welnuh.nl.

Colofon

Welnúh Doorn, Driebergen,

Leersum, Amerongen, Maarn, Maarsbergen en Overberg

Hoofdkantoor: Cultuurhuis Pleiade, Kerkplein 10,

3941 HV Doorn

Postadres: Postbus 10,

3940 AA Doorn

Telefoonnummer: 0343 523000

Website: www.welnuh.nl

E-mail: info@welnuh.nl

advertentie
advertentie