Meer parkeerplaatsen in centrum Doorn

3 december 2009 om 00:00 Nieuws

André Smink, assistent supermarktmanager, vertelt over de aanpassingen. ,,Tegelijkertijd met deze uitbreiding zijn ook de parkeerplaatsen voor invaliden beter toegankelijk gemaakt waardoor zij dichterbij de winkel kunnen parkeren en makkelijker uit hun auto kunnen komen. In januari komen er ook nieuwe fietsrekken waar veel meer plaats is dan in de huidige situatie. Wat wel opvalt is dat, ondanks dat het oude terrein van TPG al een tijd in gebruik is als parkeerplaats, maar weinig automobilisten ook daadwerkelijk van deze plekken gebruik maken. Het gebeurt vaak dat het parkeerterrein voor en naast de supermarkt vol staat met geparkeerde auto’s. Als men dan komt aanrijden wordt er vaak in de auto gewacht op een vrijkomende parkeerplaats. Dat zorgt voor een slechte doorstroming, terwijl er achter de supermarkt nog een groot aantal parkeerplaatsen leeg staat. De gemeente is momenteel ook druk bezig om verkeersborden te plaatsen om de juiste rijrichting aan te geven. Op het parkeerterrein komt eenrichtingsverkeer om te voorkomen dat de automobilisten in de file moeten staan om hun auto te parkeren en om te zorgen voor een goede doorstroming. De indeling van het gehele parkeerterrein wordt op deze manier een stuk logischer. Alleen voor het vrachtverkeer blijft de oude situatie gehandhaafd.”

DOORN - Sinds deze week is het parkeerterrein voor de Albert Heijn aanzienlijk uitgebreid. De voormalige tuin achter de praktijk van tandarts Amorison is nu ook als parkeerplaats ingericht. In totaal zijn er nu 170 parkeerplaatsen, waarvan 102 voor de winkel, 31 aan de zijkant en 37 op het terrein waar tot vorig jaar het sorteercentrum van TPG was gevestigd.

door Rob Verbraak

Aanzicht verbeteren

,,De gemeente is ook bezig om de glasbakken die voor en achter de supermarkt stonden te vervangen door een drietal ondergrondse glasbakken. Deze ondergrondse glasbakken komen aan de zijkant van de supermarkt. Ook de inzamelingscontainer voor oude kleding zal een andere plaats krijgen. Hierdoor zal het aanzicht van het parkeerterrein aanzienlijk verbeteren. Voor alle mensen die hun auto op dit terrein parkeren heb ik nog wel één waarschuwing. U parkeert in een blauwe zone dus vergeet niet uw parkeerschijf te gebruiken en op de juiste tijd in te stellen”, benadrukt Smink.

advertentie
advertentie