Streekderby Utrechtse Heuvelrug na en half uur vertraging onbeslist

3 december 2009 om 00:00 Nieuws

1-0 eigen doelpunt Robert van Werkom, 1-1 Rick Andeweg, 1-2 Rick Andeweg, 2-2 Bart Laponder

AMERONGEN - De streekderby tussen de thuisspelende vereniging DVSA uit Amerongen en DEV uit Doorn eindigde na een tumultueuze tweede helft in een 2-2 gelijke stand. Van meet af aan lieten beide ploegen er geen gras over groeien. Nadat DEV in de eerste tien minuten van de wedstrijd de toon had gezet, nam DVSA geleidelijk aan het initiatief over en bracht in de 15e minuut de stand op 1-0 door een eigen doelpunt van DEV speler Robert van Werkom. Die stand bleef ook tot aan de rust op het scorebord staan en was na vijf minuten spelen in de tweede helft een heftige botsing tussen DEV doelman Jasper v/d Heide (was enige minuten buiten bewustzijn) en DVSA speler Henk v/d Voort de aanleiding voor een noodgedwongen stop van ongeveer een half uur. Nadat de schade bleek te zijn meegevallen hervatte de warrig fluitende scheidsrechter Torres Mondoza de wedstrijd en was het met name DEV dat de wedstrijd in handen had. Met de 1-1 in de 65e minuut en de 1-2 nog geen minuut later leek de wedstrijd te zijn gelopen. Maar nadat een penalty voor DEV werd afgekeurd, was het in de laatste minuut Bart Laponder die voor Amerongen nog een punt wist binnen te slepen. Gezien het verloop van de wedstrijd voor beide trainers een min of meer terechte uitslag, alhoewel DEV ontstolen werd van een strafschop op een stand van 1-2.