Holland Sport, sportief de beste

26 november 2009 om 00:00 Nieuws

Sporten is altijd een van de eerste levensbehoeften van Van Holland geweest. Van jongs af aan sport hij. Op zijn negentiende maakte hij van zijn hobby zijn werk. Vanaf die tijd was hij als stagiairverkoper te vinden in een grote sportzaak in Utrecht. Precies op de dag af dat hij eenentwintig werd startte hij zijn eigen winkel in sportartikelen in De Meern. ,,Mijn ouders hadden ook een eigen zaak. Ik heb er niet echt over nagedacht, het ging als vanzelf. En ik ben nou eenmaal sportgek.” Inmiddels is Holland Sport in Doorn ook alweer ruim een jaar het speelveld van Van Holland. In februari 2008 nam hij de zaak over. Sindsdien heeft hij alles op alles gezet om de zaak te voorzien van alle benodigdheden voor hockey, tennis, zwemmen en andere sporten. Alle toebehoren voor de diverse takken van sport heeft hij in huis. Binnenkort verkoopt hij ook truien met I LOVE HOCKEY erop. Ook wie een hockeystick zoekt kan zijn hart ophalen in de winkel. Met een wand vol heeft Holland Sport een ruime keuze aan innovatieve hockeysticks. De clubtenues van de Doornse hockey- en voetbalclub heeft hij nog niet in huis. ,, Ik wil heel graag de klanten uit de regio voorzien van clubkleding, en ben bezig om een contract binnen te halen zodat de Doornaars in hun eigen dorp terecht kunnen voor hun tenue.”

DOORN - Sporten is belangrijk. Of het nou voetbal, tennis, hockey, korfbal of wandelen is. ,,Dat maakt niet uit,” vindt Martin van Holland van Holland Sport op Plein 1923 in Doorn. ,,Bewegen is goed voor geest en lichaam. Het maakt je alert en fit. En misschien net zo belangrijk: het is een gezellige sociale bezigheid.” Zelf is de eigenaar van de sportwinkel vijf van de zeven dagen van de week te vinden op de tennisbaan, in de sportschool of op de squashbaan.

door Rose Carry Lokin

Plannen voor de toekomst heeft Van Holland ook. Eind volgend jaar gaat hij zijn derde winkel openen in Leidsche Rijn. ,,En ik wil graag dé sportzaak van Doorn zijn!” aldus de ondernemer die samen met twee vaste medewerkers en zijn vrouw Monique de zaak runt. Per 1 november heeft Holland Sport een aantrekkelijke korting voor hockeyers, tennissers en voetballers. Bij besteding van vijftig euro of meer krijgt de klant tien procent korting. Voor andere sportartikelen ontvangt de klant een stempelkaart. Bij besteding van twintig euro krijgt de klant een stempel. Een volle kaart is tien euro korting waard.

Holland Sport, Plein 1923, 3941 ER Doorn, tel: 0343-477111. Open: ma 13.00-18.00, di t/m do 09.30-18.00, vrij 09.30-20.00, za 09.00-17.00.

advertentie
advertentie