Kerstworkshops bij Kaarsidee

26 november 2009 om 00:00 Nieuws

Kaarsidee is ongeveer drie jaar geleden gestart en is gevestigd aan de Wethouder de Langelaan 22 in Leersum. Op een gezellig ingerichte zolderverdieping geeft Winters al jaren regelmatig workshops aan iedereen die creatief bezig wil zijn met parafine. Kennis van zake is niet echt nodig. Winters legt het allemaal heel duidelijk uit. En dat alles onder het genot van een hapje en een drankje dat meestal bij de prijs inbegrepen zit. Maar niet alleen workshops worden er gegeven. Winters opent haar deuren ook voor kinderfeestjes, vrijgezellenparties, familiefeestjes en bedrijfsuitjes. In overleg zijn er vele mogelijkheden die Kaarsidee op dit gebied te bieden heeft. Buiten dit alles organiseert Winters ook Themaworkshops zoals nu deze Kerstworkshops.

Sfeerkaarsen maken voor de feestdagen. LEERSUM - De komende maand kan jong en oud weer terecht bij Jitske Winters van Kaarsidee Leersum voor het volgen van Kerstworkshops in het maken van eigen sfeerkaarsen voor de feestdagen

door Marjan van den Dorpe

De eerste Kerstworkshop is op 1 december aanstaande en is een workshop voor volwassenen. Ze begint om 19.30 uur en eindigt om ongeveer 22.00 uur. Tijdens deze workshop worden door de deelnemers twee kaarsen zelf gemaakt. Een rond of vierkant windlicht van kaarsvet die de cursisten zelf kunnen decoreren met diverse materialen. Om een extra mooi lichteffect te verkrijgen wordt er in de kaars een waxinelichtje geplaatst. De tweede kaars bestaat uit een Kerstmankaars voorzien van sneeuwbaard en puntmuts. De prijs voor deze workshop is €23,95 inclusief materialen, koffie, iets lekkers en gluhwein.

De tweede workshop wordt gehouden op 3 december aanstaande en is ook voor volwassenen. Het tijdstip van aanvang is eveneens om 19.30 uur en zal ongeveer rond dezelfde tijd eindigen als de eerste workshop. De prijs is ook dezelfde inclusief alle materialen en wat lekkers te eten en te drinken. Bij deze workshop worden, in tegenstelling tot de eerste, drie kaarsen gemaakt. Een sneeuwbalkaars (niet van echt te onderscheiden) een kerstboom / pyramidekaars en een een windlichtje met sneeuweffect voorzien van een waxinelichtje. De derde Kerstworkshop valt in de Kerstvakantie en is een kinderworkshop. Kinderen vanaf negen jaar kunnen zich alleen of met een vriend(innetje) hiervoor opgeven. De datum is 22 december en de workshop begint om 10.00 uur tot ongeveer 12.00 uur. Er worden drie kerstboomhangers van kaarsvet gemaakt plus een sneeuwpopkaars. Kosten zijn €13,50 inclusief materialen en iets lekkers te drinken en te eten. Voor mensen die denken niet zo creatief te zijn dat ze zelf een kaars kunnen maken is Jitske Winters op 19 december aanstaande met een stand te vinden op de gezellige is Kerstmarkt gehouden op het Kerkplein (nabij de muziekkoepel) in Leersum. Winters staat daar vanaf 11.00 tot 20.00 uur met haar stand van Kaarsidee. Daar kunnen eigengemaakte, aparte sfeerkaarsen gekocht worden voor de feestdagen. Een kaars van zeer goede kwaliteit.

u Voor meer informatie: Kaarsidee telefoon: 0343-461436 of 06-46393423 of www.kaarsidee.nl of via e-mail: kaarsidee@hetnet.nl

advertentie
advertentie