Nieuwe Buurtzorg vestiging

26 november 2009 om 00:00 Nieuws

Een prettige ruimte aan de Overstraat met overwegend de kleuren blauw en wit, biedt onderdak aan het nieuwe team van Buurtzorg. De vestiging maakt deel uit van de landelijke organisatie Buurtzorg, die in 2006 werd opgericht door een wijkverpleegkundige die vond dat het anders kon in de zorg. Er moest teruggegaan worden naar de basis. Kleinschaligheid gecombineerd met kwaliteit moest ervoor zorgen dat verpleegkundigen en ziekenverzorgenden hun werk weer konden doen. Vanuit deze gedachten zijn inmiddels tientallen Buurtzorgteams opgericht door heel Nederland. Uitgangspunt is dat door rechtstreeks contact met cliënt en huisarts optimale zorg verleend kan worden.

Kleinschalig, kwaliteit en aandacht AMERONGEN - Het bieden van professionele en persoonlijke verpleging en verzorging aan huis is bij Buurtzorg vanzelfsprekend. Vanaf augustus is een nieuw team van deze landelijke thuiszorgorganisatie gevestigd in Amerongen, en mede actief in Leersum en Overberg. De medewerksters staan volledig achter het uitgangspunt om op een kleinschalige en persoonlijke manier zorg te kunnen bieden, en het mogelijk te maken dat mensen zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

door Caro van den Berg

Verademing

Initiatiefnemers van de nieuwe vestiging, wijkverpleegkundigen Ria van Es (51) en Anja Niewold (23) staan klaar om de handen uit de mouwen te steken. Samen met nieuwkomer ziekenverzorgende Pincuccia Ploeg (45) vormen ze het uit drie personen bestaande team voor Amerongen, Leersum en Overberg. ,,Wij werken kleinschalig, en kunnen daardoor onze eigen dienst aansturen”, aldus Niewold. Via verwijzingen van de huisarts, maar ook rechtstreeks of vanuit de ziekenhuizen, komen de hulpvragen binnen. De geboden zorg is bestemd voor iedereen, zowel particulier als vergoeding AWBZ. Na indicatiestelling door het Centrum Indicatiestelling Zorg, wordt snel geschakeld. ,,Als de hulpvraag bij ons binnenkomt starten wij eigenlijk dezelfde dag nog”, aldus Van Es. Ze ervaart het als een verademing om op deze manier te kunnen werken. ,,Eindelijk kunnen we weer doen waarvoor we opgeleid zijn, en dat is optimale zorg leveren”. Een uiteenlopend programma aan verpleging en verzorging kan geboden worden. Van wond- en stomazorg tot het toedienen van injecties, maar ook bij terminale zorg biedt het team verzorgende en verpleegkundige hulp. Uitgangspunt is steeds dat er zo min mogelijk vreemde gezichten bij iemand aan het bed komen. Op dinsdag 8 december houdt de vestiging open huis. Van 13.00 - 17.00 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie/thee te horen wat Buurtzorg te bieden heeft.

Voor spoed zijn de in de regio wonende medewerksters 24 uur per dag bereikbaar op nummer 06-20599330. Snel ter plaatse zijn vinden ze belangrijk. Over de toekomstige samenwerking maken ze zich geen zorgen: ,,Wij gaan voor hetzelfde doel, dat is belangrijk”.

uBuurtzorg, Overstraat 57 Amerongen. Tel. 06-20599330; Amerongen@buurtzorgnederland.com;www.buurtzorgnederland.com

advertentie
advertentie