Vogels De Volière stelen show

19 november 2009 om 00:00 Nieuws

De spanning van de voorbereiding was omgeslagen in trots over het resultaat. ,,We moeten het elk jaar toch maar weer voor elkaar zien te krijgen. Dinsdag moesten we de stellingen opbouwen en de vogels in de kooien plaatsen. Als de diertjes dan tot rust zijn gekomen, was het woensdag de beurt aan de zes keurmeesters die daarvoor uit het hele land kwamen. En donderdag werd het resultaat daarvan bekend gemaakt door wethouder Clemens van der Burg en kregen de winnaars hun prijzen van Bloemenkoningin Francis Vernooij.’’ Zij lieten de gelegenheid niet aan zich voorbijgaan om samen met haar en de prijs op de foto te gaan.

Voorzitter Stephan Goes clubkampioen LEERSUM – Voorzitter Stephan Goes en alle vrijwilligers van de Leersumse Vogelvereniging ‘De Volière’ zijn er opnieuw in geslaagd een kwalitatief hoge vogelshow in de toneelzaal van De Binder te presenteren. De door de leden ingezonden vogels, 360 in totaal, deden hun uiterste best die kwaliteit uit te stralen. En de winnaars van de diverse klassen hadden het hoogste woord achter de rozetten die zij hadden verdiend.

door Jan Meijer

,,De kwaliteit was weer hoog. De keurmeesters hadden het moeilijk,’’ vertelde Goes. ,,Maar liefst zes vogels kregen het absolute maximum van 93 punten en dan waren er ook nog eens 27 vogels met 92 punten. Dat komen ze niet zo vaak tegen.’’ Na de prijsuitreiking konden de eigenaren eindelijk naar hun vogels om te zien welk resultaat hun ‘troetelkinderen’ hadden bereikt.

Prijswinnaars

In 21 categorieën werden 14 leden kampioen. H. van de Weerdhof deed met 52 vogels me en had de mooiste Zebravink en de mooiste Australische vink. W.C. van Ewijk had tussen zijn 25 kanaries zelfs drie kampioenen, een totaal dat ook P. Marchal bereikte in de Tropenklassen. Algemeen kampioenen werden H. Schuilenburg (kanaries), P. Marchal (tropen) en E. Haaksman (parkieten). Jeugdkampioen werd dit jaar Chris Verbeek. En natuurlijk sleepte Stephan Goes zelf ook een kampioenschap in de wacht: hij werd algemeen clubkampioen (461 punten), mede dank zij zijn vier vogels die hem samen het kampioenschap Stammen tropen brachten. Het was heel spannend, want het verschil met H. van de Weerdhof werd uiteindelijk pas bepaald door de zevende vogel!

Goes, die ook regelmatig met succes deelneemt aan het kampioenschap van Nederland: ,,Ik sla dat deze keer over, want in januari 2010 ga ik meedoen aan het Wereldkampioenschap in Portugal.’’ Hij gaat dus een spannende tijd tegemoet.

De drie dagen dat de show voor het publiek was opengesteld, hebben velen zich tussen de vrolijk fluitende diertjes begeven. Goes: ,,De belangstelling voor onze show is altijd groot. We hebben een goede naam opgebouwd en men komt uit het hele land kijken. Dat is mede te danken aan de aankleding van de zaal door John Donselaar en tuincentrum Merkens uit Langbroek. Maar ook de adverteerders, de grote verloting en de tombola maken het mogelijk dat we jaarlijks deze tentoonstelling kunnen organiseren. En daar zijn we als kleine vereniging best trots op.’’

advertentie
advertentie