Aanwezigen informatieavond kiezen massaal ontwerp VLD

19 november 2009 om 00:00 Nieuws

Zoals inmiddels bekend heeft de gemeente gekozen voor het ontwerp van het architectenbureau Inbo, maar vindt de VLD dat ontwerp niet passen in het centrum van Doorn en is gekomen met een alternatief ontwerp. ,,We hebben de gemeente gevraagd om het plan van Inbo vanavond toe te komen lichten,maar daar is niet positief op gereageerd. Daarom zal ik zo neutraal mogelijk het ontwerp van Inbo presenteren” aldus Ed Rintel secretaris van de VLD. Na deze presentatie gaf architect Hoogenberk van het bureau Harmonische Structuur, de ontwerper van het alternatieve plan, een toelichting. ,,In mijn ontwerp houdt ik meer rekening met de relatie met de gebouwen in de directe omgeving, een beheersbare verkeersstroom en passend in het beeld van de Stichtse Lustwaranda. Door een zogenaamde kapconstructie op het gebouw waar werkplekken in komen, komen er geen kantoren ondergronds en kan deze ruimte voor parkeren benut worden waardoor dat probleem ook opgelost is en er geen auto’s op het terrein geparkeerd worden”, vertelde Hoogenberk. Hierna werd er uitgebreid gediscussieerd over beide ontwerpen waarbij het alternatieve ontwerp een duidelijke voorkeur kreeg. Dit bleek ook uit een stemming onder de aanwezigen waarbij 90% koos voor het alternatieve ontwerp. Tot slot had Hoogenberk nog een verrassing in petto. Door te schuiven met de drie gebouwen in het oorspronkelijke plan, ontstaat een heel ander beeld, wat volgens de architect beter zou passen in de omgeving. Volgende week donderdag wordt er in de gemeenteraad een definitieve beslissing genomen.

DOORN – De Vereniging Leefbaar Doorn organiseerde dinsdagavond in de aula van het Revius Lyceum een bijeenkomst om de laatste ontwikkelingen over de nieuwbouw van het nieuwe gemeentekantoor toe te lichten. 150 belangstellenden niet alleen inwoners uit alle kernen maar ook vertegenwoordigers van alle politieke partijen waren aanwezig.

door Rob Verbraak

,,Ik ben heel tevreden over de grote opkomst vanavond. De inwoners wisten het niet omdat het gemeentebestuur het besluitproces intern gehouden heeft. Blij dat de inwoners nu wel geïnformeerd zijn. Ik voelde vanavond bij de aanwezigen het ongeloof hoe het zo allemaal heeft kunnen lopen. De VLD denkt door op een goede manier te laten zien dat het ook anders kan er onderhandeld moet kunnen worden met Inbo over een aantal aanpassingen”, besluit Age van der Werf, voorzitter van de VLD aan het einde van deze avond.

advertentie
advertentie