Sfeervolle ‘Winter op De Laan’

12 november 2009 om 00:00 Nieuws

Terwijl de deel van de oude boerderij uit 1750 nog verbouwd wordt, is het binnen vooral knus en warm. Duidelijk te zien is dat de bewoners van dit monument een voorliefde voor kleur, sfeer en vooral meubelen met karakter hebben. ,,Omdat er heel vaak mensen in mijn huis komen kijken naar de kleuren, en om ideeën op te doen, leek het me leuk om een open dag te organiseren”, aldus de energieke moeder van vier kinderen. Sinds het stoppen met haar winkel met brocante ,,Haasje Over” in Amerongen, heeft ze het nog altijd heel druk. ,,Ik word regelmatig gebeld door klanten met het verzoek om oude meubels te leveren”. Voordat ze hiervoor op pad gaat, bezoekt ze haar klanten altijd eerst thuis, om advies op maat te geven en een indruk te krijgen wat voor meubelstuk in de betreffende ruimte het beste past. Samen met haar man is ze regelmatig op markten in met name België te vinden om te zoeken naar oude unieke meubels. De ruime MPV van het gezin doet voor dit doel dankbaar dienst. Valt een meegenomen meubelstuk niet in de smaak, dan krijgt het een plaatsje in de boerderij ,,Hier in huis heb ik een soort recycling systeem”, vertelt ze. Bijna alles wat ze in haar woning heeft staan is dan ook te koop. Alleen de spullen waar ze gehecht aan is, of die een bijzondere betekenis voor haar hebben, gaan niet weg. Ze wijst op de oude franse café tafel, die centraal in de woonruimte staat. ,,Deze heb ik al tien jaar, hij is compleet met punaises en messneden, maar mag niet weg”.

Unieke producten in oude boerderij OVERBERG - De deuren van de oude boerderij De Laan van Sigrid Kristensen (38) en haar man staan op 20 en 21 november wijd open voor bezoekers. Op deze dagen organiseert de enthousiaste binnenhuisadviseur samen met vier vriendinnen de eerste ,,Winter op De Laan”. Open dagen met een uniek aanbod aan brocante, sfeervolle woonaccessoires, kunst, keramiek, bloemstukken en kransen. Verwelkomd door vuurkorven, een brandende houtkachel, warme glühwein, koffie of thee, zal het zeker genieten zijn van de warme sfeer en de originele producten op en rond deze oude boerderij.

door Caro van den Berg

Originaliteit

Naast brocanten en kerstversierselen van natuurlijke materialen, zal er op 20 en 21 november een ruim aanbod aan andere producten te vinden zijn. Keramiek van Mary Vermeer, handgemaakte dekbedovertrekken en kussens van Jolande van de Kieft, en unieke kransen gemaakt door Leidy van Sorgen. Kristensen toont in het oude bakhuisje achter de woning de kransen gemaakt van onder meer annebelles, laurierblad en rozenbottels die klaar zijn om verkocht te worden. Tien procent van de opbrengst van deze open dagen wordt geschonken aan Scharlaken Rood, een organisatie die opkomt voor vrouwen in de prostitutie, en de voedselbank in Ede. Wijzend op een houten krukje bekleed met geitenhaar besluit ze: ,,Originaliteit daar gaat het uiteindelijk om”.

u Winter op De Laan, Dwarsweg 60, Overberg. Vrijdag 20 november 16.00 - 20.00 uur. Zaterdag 21 november 12.00 - 18.00 uur. Info: www.sigridkristensen.eu; tel. 06-30892967

advertentie
advertentie