Sing-in met Ray Klaassen in Buitenlust

29 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

De organisator van deze Amazing Mee-zing Avond in Amerongen is Ray Klaassen. Hij is een zeer creatieve en moderne muzikant. Hij componeert songs, jingles en videoclips, zingt bij bands en treedt solo op met zijn gitaar. Klaassen is tekstdichter en geeft ook lessen in gitaar, piano en zang aan ongeveer 15 ‘pupillen’.

Amerongse artiest laat publiek zingen AMERONGEN - Iedereen kan meezingen op de Amazing Mee-zing Avond op vrijdag 30 oktober, vanaf 21.30 uur in Café Restaurant Buitenlust. De veelzijdige muzikale performer Ray Klaassen (gitaar, zang, songwriter en componist) zoekt ter plekke op het internet de verzoeknummers van het publiek op. Die print hij op muziekblad voor de live band die de nummers direct ten gehore brengen. De band van Klaassen bestaat uit Rene van den Bosch (toetsen), Willy van Maurik (drums) en Ray zelf, in meerdere disciplines. De lievelingsnummers worden ‘instant’ gespeeld, maar wel volgens de originele muziek op papier. Massaal meezingen is absoluut de bedoeling.

door Manus van Gent

Klaassen over zijn achtergrond: ,,Mijn jeugd lag in Driebergen. Opgegroeid in een muzikaal gezin. Vader was pianist, aan muziek viel niet te ontkomen. Maar uiteindelijk ben ik daar heel gelukkig om. Na de basisvorming volgde ik een breedte opleiding in de muziek: piano, zang, gitaar, en later compositie en songwriting. Tussendoor werkte ik meerdere jaren als website ontwikkelaar, het was de tijd van de ‘internet hausse’. Per saldo zag ik mij niet mijn hele leven achter de computer werken. Ik wilde meer bewegen en beleven. Ik heb nu wel profijt van de ervaring met professionele IT programma’s, bij het componeren en arrangeren van muziekwerk. Van een groeiende passie heb ik mijn beroep gemaakt: de muziek. Maar het is geen negen tot vijf job. Ik ben dan ook blij dat ik rustig woon in Amerongen, met zijn mooie omgeving en historische uitstraling.”

,,Ik moet gewoon veel produceren en optreden om mezelf en mijn songs tot enig succes te brengen. Het metier op zich is niet echt hard, maar je moet wel erg hard knokken om ruim boven de middelmaat te blijven. Daarom ook de muzieklessen: ervaren wat er onder de jongeren leeft, en de effecten van mijn optreden via hen ontdekken”, aldus de zanger.

Op de Amazing Meezing Avond kan er van alles voorbij komen. Het is een instant concert van live gespeelde verzoeknummers, Nederlandstalig, Engelstalig, smartlap of dansnummer, Borsato of Boudewijn de Groot, en van de Stones tot Aznavour. Het publiek bepaalt het programma en zingt in de uitvoering mee. Reserveren aanbevolen. Entree: €7,50.

Informatie

u Informatie is te vinden op www.rayklaassen.nl en www.buitenlust-amerongen.nl

advertentie
advertentie