Bekercompetitie

29 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

HDS-trainer Jan van Dalem was duidelijk met een verdedigend concept naar Langbroek afgereisd, mede ingegeven door tal van geblesseerde spelers. Al direct werd duidelijk dat SVL met deze verdedigend ingestelde ploeg grote moeite had. De thuisploeg speelde in een veel te laag tempo en ook de balcirculatie in de kleine ruimte was verre van goed te noemen. Voetballende ideeën waren er nauwelijks, er werd veel balverlies geleden en van sprankelende acties was geen sprake. Ook HDS kon, met uitzondering van een aantal uitbraken, eigenlijk geen vuist maken, waardoor de wedstrijd zich afspeelde op één speelhelft.

LANGBROEK - Al kort na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Leppers uit Veenendaal werd zaterdag duidelijk dat zaterdag-tweedeklasser SVL een maatje te groot was voor zondag-vijfdeklasser HDS. Deze Heuvelrugderby werd uiteindelijk vrij eenvoudig gewonnen door de Langbroekers, die onder leiding van trainer Jan Gaasbeek de wedstrijd met 3-0 winnend afsloten. door Huub van Aerssen

Het eerste doelpunt voor SVL kwam derhalve ook voort uit een dood spelmoment, waarbij een vrije trap van Dobias Aldenkamp op het hoofd belandde van de inkomende Bastin Hofman die bij de verste paal kon inkoppen (1-0). Met nog wat tegenacties van HDS en een aantal kansen van SVL was er weinig nieuws te melden en was er van enige voetbalkwaliteit nauwelijks iets te zien.

Na de thee zat er duidelijk wat meer beleving in de ploeg van SVL-trainer Jan Gaasbeek, die Dennis Kooi in de kleedkamer had achtergelaten ten faveure van Joran Hofman. Het stug verdedigende HDS, wat in de gehele tweede helft eigenlijk nauwelijks meer aan aanvallen toekwam, moest dan ook toezien hoe kort na rust SVL-spits Selcuk Albayrak een prachtige dieptepass van Ali Alkan keurig afrondde (2-0).

Nadat Gaasbeek na twintig minuten nog twee wissels had doorgevoerd (Hugo Damen voor Alkan en Willem Baay voor Albayrak), trok SVL vanaf de vleugels het spel naar zich toe, waarbij kort daarna het derde doelpunt viel door Thomas Malolepsy, die een perfecte voorzet van nieuwkomer Damen achter de goed keepende HDS-doelman Stefan Hak poneerde. Daarna was eigenlijk de koek op en sleepte de wedstrijd zich naar een welkom einde, waarbij beide trainers, ondanks een weinig imponerende wedstrijd zich konden vinden in de einduitslag van 3-0.

Gaasbeek: ,,We experimenteerden vandaag met twee spitsen, wat absoluut niet uit de verf kwam. We wisten in de eerste helft beslist niet om te gaan met het verdedigende concept van HDS. In de tweede helft was er meer beleving en een goed herstel van mijn team. We hebben alles heel kunnen houden.’’ HDS-trainer Jan van Dalem: ,,Over het geheel gezien ben ik tevreden. Verdedigend stond het goed en dat was wat ik mijn team ook had meegegeven. Meer zat er vanmiddag niet in.’’