Care for Cancer wint Breast Friends Award

15 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Stichting Care for Cancer is in december 2006 opgericht door De Bont samen dorpsgenoot Sietske van der Veldt, nadat zij beiden vanuit hun eigen achtergrond merkten dat de behoefte aan zorg niet stopt bij het verlaten van het ziekenhuis.

MAARN - Tijdens de grootse manifestatie in het Olympisch Stadion op 11 oktober - de afsluiting van de Sisters Hope 60K walk - heeft Machteld de Bont de Breast Friends Award in ontvangst mogen nemen. De Maarnse is mede-oprichter van de Stichting Care for Cancer, een stichting die professionele ondersteuning biedt aan iedereen die geconfronteerd wordt met kanker.

door Monique José Timmermans

Oncologieverpleegkundige Van der Veldt: ,,De ziekte raakt je in je hele bestaan. In de praktijk merkte ik dat de zorg in het ziekenhuis te vroeg ophield. Patienten gingen wat mij betreft met te veel zorgen naar huis.” De Bont onderschrijft dit: ,,Er komt zoveel op je af, onwetend van de mogelijkheden die er zijn. Soms kunnen de kleinste dingetjes het grootste verschil maken. Dat kan zelfs liggen in het advies toch in de tuin te gaan werken of te gaan fietsen. Al is het dan een half uurtje in plaats van een paar uur. Care for Cancer is eigenlijk een soort gids.”

De jury concludeert dat uit de 26 nominaties Care for Cancer de winnaar is: ,,Dit initiatief, het persoonlijk begeleiden c.q. coachen van mensen, met een persoonlijk care plan gericht op de patiënt en de omgeving was er nog niet. Deze zorg kan dus aanvullend zijn op de medische behandeling en begeleiding van het ziekenhuis en de professionele psychosociale hulpverlening door in psycho-oncologie gespecialiseerde therapeuten. Het middels een aantal consulten (buiten het ziekenhuis) een persoonlijk en praktisch care plan aan te bieden, is dus een welkome aanvulling om de zorg aan oncologische patiënten en hun naasten verder te optimaliseren.”

De prijs bestaat uit een geldbedrag van €5.000,- en een fotoshoot bij de bekende fotografe Patricia Steur. ,,Met dit bedrag kunnen we een therapiefonds oprichten. Een groot aantal verzekeraars vergoedt onze zorg na verwijzing door een behandeld arts, nu kunnen we onze zorg ook bereikbaar maken voor een aantal mensen die het nog niet vergoed krijgen.”

u De complete informatie is te vinden op www.careforcancer.nl.

advertentie
advertentie