Met The Clue naar Schiermonnikoog

8 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Vorig jaar trad de band voor de eerste keer op in café ‘it Oude Beuthûs’ op Schiermonnikoog. Een aantal fans uit de regio is toen speciaal voor deze gelegenheid naar het waddeneiland afgereisd. Het idee om een hele bus vol met fans een volgende keer in de gelegenheid te stellen om dit optreden bij te wonen is toen ontstaan. Het management van The Clue had niets aan het toeval overgelaten, iedereen aan boord van de bus kreeg een ‘overlevingspakket’ uitgereikt en er was voor een heuse reisleider gezorgd. Ook kreeg iedereen het volledige programma voor dit weekend uitgereikt. Om 17.00 uur kwam de bus aan in Lauwersoog waar om 17.30 uur de boot zou vertrekken naar Schiermonnikoog. Op het eiland aangekomen stond er al een bus te wachten die de groep naar de accommodatie Eureca zou brengen waar iedereen zou overnachten. Na een uitgebreid diner verzorgd door twee meegenomen koks stond er een meezingavond op het programma. Alle bekende en minder bekende nummers die gespeeld werden, werden door iedereen meegezongen tot diep in de nacht. Op zaterdag was het na het ontbijt fietsen geblazen. Buiten stonden een veertigtal fietsen en een paar tandems gereed om het eiland te gaan verkennen. Het was letterlijk blazen, met windkracht 8 fietsen was behoorlijk zwaar, vooral als het tegenwind was, was het echt afzien. Maar gelukkig bleef de voorspelde regen uit. Bij de eerste stop kon het gezelschap op de zandbank voor de kust duidelijk een paar zeehonden zien liggen. De lunch werd gebruikt in een restaurant met een prachtig uitzicht op de Noordzee. Na de lunch werd er weer teruggefietst naar Eureka. De middag kon vrij besteed worden en er werd gewinkeld, geslapen, gekaart en geluierd.

Optreden op waddeneiland groot succes DOORN - Afgelopen vrijdagmiddag stonden op het parkeerterrein bij Huis Doorn een twintigtal fans van de Doornse band The Clue op de bus te wachten. De tourbus zou, na een stop in Utrecht waar ook een twintigtal fans stonden te wachten, richting Schiermonnikoog rijden.

door Rob Verbraak

Na het diner om 20.30 werd op de fiets naar ‘it Oude Beuthûs’ gegaan voor het optreden. Om 21.30 begon The Cleu met het optreden, de zaal was niet alleen gevuld met de meegereisde groep, er waren ook groepen uit Gouda en Ede die op het eiland vakantie aan het vieren waren. Ook de lokale bevolking was op op het optreden afgekomen. The Clue, met Han Bavinck als sologitarist en leadzanger, Arjan Smit als slaggitaris en leadzanger, Dick de Wee als basgitarist en zang en Jurriaans Suurenbroek op de drums en zang, verzorgden een optreden dat voor een fantastische sfeer zorgde. Er werd door het publiek meegezongen, meegeklapt en gedanst. Na afloop van het optreden trok de stoet op de fiets terug naar Eureka, waar om 04.00 uur de rust weder keerde.

Op zondagmorgen stond om 10.00 uur het ontbijt gepland. Een aantal dappere fans hadden de fietsen toen al teruggebracht naar de fietsverhuur. Na het ontbijt moest de accommodatie schoongemaakt worden en de spullen werden ingepakt voor de lange terugtocht. Misschien geeft The Clue volgend jaar weer een optreden op het eiland en dan misschien wel met twee bussen fans.

advertentie
advertentie