SVL naar 3-0 winst op hekkensluiter DVVA op grond van effectiviteit

8 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Langbroek - Tweedeklasser SVL liet zich in de thuiswedstrijd bijna verrassen door het als laatste geplaatste DVVA uit Amsterdam. Pas in het laatste kwartier van de wedstrijd slaagde de ploeg van trainer Jan Gaasbeek er in om een toch enigszins geflatteerde 3-0 winst te boeken tegen een over de gehele wedstrijd sterker spelend DVVA. De eerste helft van dit duel kende eigenlijk nauwelijks hoogtepunten, waarbij SVL absoluut niet kon overtuigen. Sterker nog, het was DVVA dat de dienst uitmaakte en het was alleen maar te danken aan de sterk keepende goalie van SVL, Geert Willem Merkens, die met fraaie reddingen zijn team in de race hield. De bevrijdende 1-0 voorsprong kwam pas in de 36e minuut door een treffer van de nummer 3, Barry van Leeuwen. Vanaf dat moment speelde de thuisploeg effectiever en wist door doelpunten van centrumspits Albayrak (2-0) en een benutte strafschop van aanvoerder David Bouwmeester op een uiteindelijke 3-0 eindstand te eindigen. Absoluut teveel voor de ploeg van Gaasbeek, die dat zelf overigens ook beaamde.