‘Bewoners’ De Binder om tafel met wethouder

1 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Na het vertrek van Willem Koudijs heeft Hans Vermeulen de honneurs tijdelijk waargenomen in De Binder. Nu hij bijna afzwaait moet de stichting, waarin het beheer van het Leersumse sport- en cultuurcentrum ondergebracht gaat worden, op korte termijn van de grond komen. Van Oostrum: ,,We hebben voor de zomer een advertentie geplaatst voor bestuursleden. Daar hebben we een aantal sollicitaties op binnengekregen. Waaronder een sollicitaties van echte Leersumers, dat is in dit geval natuurlijk belangrijk. We gaan de komende week met deze mensen praten. Ik heb er vertrouwen in dat er straks een stevig bestuur is, waarmee we de toekomst voor De Binder goed kunnen uitstippelen.”

LEERSUM - De ‘bewoners’ van De Binder in Leersum zijn afgelopen maandagmiddag samengekomen om over de nabije toekomst van het sport- en cultuurcentrum te praten. ,,Positief”, noemt wethouder Elisabeth van Oostrum de bijeenkomst.

door Paul Nolens

Tot de tijd dat de stichting van de grond is, zal de horecafunctie van De Binder door de gemeente zelf geregeld worden. ,,We nemen tijdelijk horecamensen in dienst. Men hoeft dus niet bang te zijn dat er na het sporten niets meer gegeten en gedronken kan worden. Dit zal vanaf 1 oktober ingaan”, aldus Van Oostrum.

De wethouder realiseert zich dat de verandering binnen De Binder onrust teweeg heeft gebracht. ,,Ik weet dat sommige mensen het vertrek van Willem Koudijs betreuren. We hebben er toch voor gezorgd dat alles de hele zomer heeft doorgedraaid. Er zijn zelfs al nieuwe activiteiten ontplooit binnen De Binder, zoals de opa- en omadag, vorige week.”

Eén punt van ergernis van de gebruikers van De Binder wordt de komende maanden weggenomen: de slechte klimaatbeheersing. ,,Dat is vanaf het begin al een probleem”, zegt Van Oostrum. ,,We hebben besloten een offerte aan te vragen om het probleem op te laten lossen. Dit zal inhouden dat er een aantal bouwkundige aanpassingen aan het gebouw moet worden gedaan. We kunnen niet alles ineens doen, het gebouw zal stap voor stap aangepast worden. De winkel moet uiteraard wel open blijven.”

Aanstaande zomer moet de klimaatbeheersing in De Binder goed zijn.

advertentie
advertentie