Opa’s en oma’s te gast bij kinderopvang

1 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Nadat de opa’s en oma’s hun kleinkinderen hadden opgepikt in één van de drie groepen, stond eerst de koffie met gebak klaar. De kleintjes stonden - soms letterlijk - te trappelen van ongeduld om alles te laten zien. Door het mooie weer kon een deel van het programma ook naar buiten worden verplaatst. Daar konden de kinderen naar keuze worden geschminkt als heks, prinses of een gevaarlijk dier. Eén van de jongens had zijn zinnen gezet op een krokodil, maar die was niet in de aanbieding, hij moest genoegen nemen met een tijger.

LEERSUM - De tachtig kinderen van het kinderdagverblijf in De Binder mochten woensdagmiddag 23 september aan hun opa’s en oma’s laten zien waar zij zoal mee bezig zijn. Negentig grootouders hadden zich aangemeld, zij wilden dat allemaal wel eens zien. Tanja Huigenbos en haar team hadden een ‘opa en oma’-route met tien ‘stations’ uitgezet, waardoor de drukte kon worden verdeeld.

door Jan Meijer

Vervolgens werden opa en oma langs de speelhoeken met poppen en bouwdozen, waarmee creatief en vol fantasie gespeeld kon worden. Samen werd een prachtige tekening gemaakt en ingekleurd. Gelukkig hoefden de opa’s en oma’s niet persoonlijk alle speeltoestellen op het buitenterrein te testen, maar even tot rust komen bij het televisietoestel om de avonturen van Nijntje aan zich voorbij te laten trekken was een welkome afwisseling.

Ook kon men even een kijkje nemen in de slaapruimte voor de allerkleinsten en zien hoe de verschoonruimte is ingericht. Toiletten op kindvriendelijke hoogte, het verschoonkussen op een hoogte die voor de leidsters aangenaam is. De bibliotheek was ook in de route opgenomen, daar moesten de grootouders ar aan geloven en een verhaaltje voorlezen.

Vanzelfsprekend werd alles op foto en film vastgelegd, dan kon er thuis nog eens over worden nagepraat. De middag eindigde zoals die was begonnen: met een hapje en een drankje. Sommige senioren hadden werkelijk moeten afzien om in het tempo van hun kleinkind alles te kunnen volgen en over zich heen te laten komen. Het is duidelijk waarom de wachtlijst groot is. Tanja Huigenbosch: ,,We zouden zo een vierde groep kunnen starten, maar hebben er de ruimte niet voor.’’

advertentie
advertentie