‘Vuilduik’ Henschotermeer

1 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Circa 16 leden van de vereniging - waaronder veel jeugdleden - kwamen uit heel Nederland richting het Henschotermeer om naast plezier beleven aan het duiken, zoveel mogelijk zwerfvuil uit het water te halen als er binnen hun mogelijkheden lag. Daarbij zijn met name de gedeelten in de buurt van eettentjes en de bruggen afgewerkt. Doel was zo het zwemwater veiliger te maken en natuurlijk het Henschmeer schoner, zodat iedereen er weer met plezier kan zwemmen.

Amersfoortse duikers maken recreactieplas schoon MAARN - Het duikteam Thalassa uit Amersfoort heeft zondag een duik gedaan naar het vuil op de bodem van het Henschotermeer op verzoek van van het Utrechts Landschap en de Stichting Sport en Recreatie uit Amersfoort. Deze stichting is mede belast met het beheer van het Henschotermeer.

door Monique José Timmermans

,,Dit jaar waren het hoofdzakelijk plastic en stokken, een enkele zwem- en duikbril, haarbanden en veel (bier)flesjes. Maar ik weet dat er bij voorgaande editie’s zelfs een kunstgebid en geld werd boven gehaald”, vertelt duiker Elbert van Asselt uit Maarsbergen. ,,Het vuil wordt afgevoerd en eventuele kostbaarheden zijn voor de vinder ... maar dat geluk ging dit jaar niet op.”

,,Iedere duiker die zijn brevet haalt bij onder andere een bij ‘Padi’, een wereldwijd opleidingssysteem, aangesloten duikschool belooft bij het tekenen van zijn brevet, dat hij naast het plezier dat hij hoopt te gaan beleven aan het duiken, ook zal proberen het onderwaterleven te beschermen. En dat is dus wat wij vandaag hebben gedaan. Aangezien wij hier in de buurt geen zee met een koraalrif hebben, is dit toch een mooie doelstelling.” aldus Van Asselt, die samen met zijn zoon heeft deelgenomen aan de ‘vuilduik’.

advertentie
advertentie