‘t Stort: inspirerend werken

17 september 2009 om 00:00 Nieuws

De Tussentijd heeft bewust gekozen voor deze locatie: ,,Het is een huis met veel positieve energie, het geeft de ruimte te denken en praten over dingen die ertoe doen en vanuit die kern van de zaak weer in beweging te komen.”, vertelt oprichtster Debbie Molhuizen.

‘Met lust verrigt Valt alle pligt Den dader ligt’ MAARN - Bovenstaande regels staan in de authentieke glas-in-lood-ramen van Landgoed ‘t Stort gelegen bij de oprit naar de A12 en goed zichtbaar vanaf de Amersfoortseweg. Het pand is geheel in stijl opgeknapt en nu samen met het koetshuis aan het begin van de oprit verhuurd aan diverse bedrijven. Eén daarvan is de Tussentijd van Debbie Molhuizen.

door Monique José Timmermans

‘t Stort is gebouwd in 1903. In een beschrijving van de geschiedenis van ‘t Stort schrijft Marie Yvonne de Beaufort, schoondochter van het gezin De Beaufort dat sinds 1909 gedurende 63 jaar op ‘t Stort woonde. ,,Het huis was eerst heel klein. Telkens als er een kind geboren was, werd er een stuk aangebouwd, de laatste keer eind jaren dertig. En zo ontstond een huis met beneden diverse kamers en keukens en boven slaapkamers en badkamers. Het personeel woonde op de zolderverdieping en in het huisje aan de oprit.”

De naam ‘t Stort verwijst naar de stortplaats van het voor de aanleg van het spoor afgegraven zand, nu de heuvel waarop het huis is gebouwd. Eromheen ligt de parkachtige tuin die via een houten bruggetje over de vijver overgaat in het uitgestrekte bos.

Enige jaren geleden heeft de familie Van Beuningen het huis gekocht, geheel in oude luister hersteld en verhuurd.

Zakelijke verhuur

,,Het pand heeft een functionele indeling, wij hebben onze meubels er zo in kunnen zetten”, vertelt Debbie Molhuizen van de Tussentijd.

,,Vanuit ons bedrijf organiseren wij trainingen en coachingssessies hier. Daarnaast is de ruimte beschikbaar voor zakelijke verhuur aan derden. Bedrijven kunnen hier vergaderen of bijvoorbeeld teamsessies of trainingen houden. We merken dat de sfeer van het pand voor de gebruikers daadwerkelijk bijdraagt aan het resultaat van de bijeenkomst. We leven nu in een tussentijd waarin er weer meer wordt aangestuurd op zelfontwikkeling, de factor mens bij het leggen van contacten of teamvorming en als basis van de organisatie.” Hetgeen weer aansluit bij hetgeen vroeger al in de ramen is geschreven.

Activiteiten

Precies een jaar na de oprichting staat de organisatie van de Tussentijd. Peilers zijn de service en aandacht in de huiselijke sfeer van ‘t Stort. ,,Je merkt dat men het waardeert. Bedrijven komen terug en via mond-op-mond reclame komen er meer bij. Het is nu tijd om ook andere activiteiten verder te ontplooien. Zo faciliteren we met ingang van oktober een spirituele kring van individuen uit de omgeving die hier samenkomen. Voor de zomermaanden volgend jaar zoeken we nog een invulling die laagdrempelig is”, aldus Molhuizen.

Voor meer informatie zie de website van www.detussentijd.nu.

advertentie
advertentie