Maarn Wijzer: leren en binden

10 september 2009 om 00:00 Nieuws

,,We kiezen ook in dit digitale tijdperk voor de inschrijfavond, de mensen samenbrengen. Van oudsher heeft Maarn Wijzer een sociale functie en dat is nog steeds zo. Het motto blijft ‘leren en binden’. Bovendien is het voor veel aspirant-deelnemers plezierig om eerst kennis te maken met de docent en zo te kijken of de cursus echt aansluit bij de wensen. Veel mensen die iets creatiefs willen doen, maken pas bij het zien van de mogelijkheden op de inschrijfavond hun definiteve keuze.”, aldus voorzitter Gera Hensbergen

Na 35 jaar nog steeds een sociale functie MAARN - De inschrijfavond voor het 35e cursusjaar van Maarn Wijzer is achter de rug. Met ruim 900 deelnemers die reeds een keus hebben gemaakt uit het aanbod van circa 100 cursussen, lezingen, wandelingen etc. blijft ook voor latere beslissers de mogelijkheid open om zich in te schrijven. Zeker nu de verspreiding van het Maarn Wijzer boekje niet vlekkeloos is verlopen, verwacht de vereniging nog na-inschrijvingen.

door Monique José Timmermans

,,Voorts zien we een trend dat men vaker kiest voor kortlopende cursussen. Een reden dat talencursussen minder in trek zijn. Hoewel ik in de loop van het seizoen veel mensen spreek die spijt hebben dat ze niet deelnemen.”, vertelt oud-voorzitter en huidig coördinator Marjolein Copier. Zij raadt twijfelaars dan ook aan contact met haar op te nemen op telefoonnummer 442804.”

Met een eigen lokaal in De Twee Marken is de grootste wijziging in de opzet van Maarn Wijzer een feit. ,,Vanuit de Stichtse Culturere Raad is destijds het oprichten van ‘Maarn maakt Maarn wijzer’ gestimuleerd, een initiatief dat aansloot bij de wens van de bewoners van de nieuwbouwwijk De Driesprong meer sociale samenhang te creëren. Van meet af aan is heel erg ingezet op professionaliteit, het niveau was hoog, maar de locatie vaak belabberd. Zolders en huiskamers, schuurtjes en carports deden dienst als cursuslokaal.”

Eigen cursuslokaal

,,Aangezien de gemeente Maarn Wijzer in de inmiddels gebouwde Twee Marken vond thuishoren, de bewoners betrokkenheid bij de locatie hadden en Maarn Wijzer ook wilde, is dit met subsidie op de huur mogelijk gemaakt. Een aantal jaren geleden is het beleid aangepast, de prijzen zijn systematisch verhoogd om voorbereid te zijn op het moment dat de subsidie minder zou worden. Alhoewel dit niet betekent dat we helemaal zonder kunnen.”

Dat Maarn Wijzer een bloeiende en gezonde vereniging is, blijkt ook uit de enthousiaste inzet van de vele bestuursleden en vrijwilligers die moeiteloos te vinden zijn. ,,Doordat de groep zo groot is en elkaar de helpende hand biedt, kunnen we de kwaliteit goed bewaken en het aanbod groot houden. We stellen ons als doel jaarlijks 20% van de cursussen te vernieuwen, immers de doelgroep wijzigt nauwelijks. Ook de jeugd heeft speciale aandacht met een breed aanbod van creatieve, culturele, natuur-wetenschappelijke en bewegingscursussen.”

Kijk voor het totale aanbod en na-inschrijven op de website www.maarnwijzer.nl.

Het Maarn Wijzer boekje is bij bibliotheek, Twee Marken en Ribberink nog verkrijgbaar.

advertentie
advertentie