Zwembadonderzoek nog incompleet

10 september 2009 om 00:00 Nieuws

Voordat de diverse fracties aan de beurt waren hun licht te laten schijnen over het onderzoek, spraken de Sportfederatie Driebergen en zwemclub De Zwoer de commissie toe. De strekking van hun betoog was dat het huidige rapport een momentopname is en onvolledig. De zwemclub miste vooral de rol die de club speelt binnen het zwembad.

HEUVELRUG - Het was maandagavond de beurt aan de raadscommissie Samenleving om over het onderzoek naar de zwembaden binnen de gemeente te praten. Conclusie: er valt nog heel wat aan te sleutelen.

door Paul Nolens

Wethouder Roy Pamboer drukte alle aanwezigen op het hart dat er nog geen verregaande conclusies verbonden moeten worden aan de eerste resultaten. ,,Wij zijn ons er van bewust dat het een momentopname is. Het is een eerste verkenning waarin een aantal denkrichtingen is opgesteld. De inbreng van de commissie zal zeker meegenomen worden.”

Die inbreng ging met name over de financiële situatie bij het Driebergse zwembad. Het kost de gemeenschap beduidend meer dan de andere zwembaden op de Heuvelrug.

VVD’er Hans van Zetten rekende de aanwezigen voor dat het Driebergse zwembad de gemeente twee keer zo veel kost als de andere Heuvelrugse baden. Wendy Boom, CDA, pleitte voor de ‘helicoptervisie’. ,,Laten we de bestaande situatie eens loslaten en van bovenaf kijken waar behoefte is aan zwemgelegenheid en hoe dat gecombineerd kan worden met andere functies.”

Er werd door de commissie aangedrongen op meer scenario’s dan de vier die genoemd zijn in het huidige rapport. Zo werd bijvoorbeel een ‘goedkoop’ en ‘duur’ scenario genoemd, of een scenario met een overdekt bad in Doorn en Driebergen en een openluchtbad in Leersum. Het lijkt vrij zeker dat het Bosbad in Leersum gehandhaafd blijft in de huidige vorm. In Driebergen en Doorn is de toekomst van de zwembaden minder zeker.

Het onderzoeksbureau Grontmij Marktplan neemt de suggesties in het vervolgtraject mee. 9 november wordt het rapport inhoudelijk besproken in de commissie.

advertentie
advertentie