Van Brenen: geen verhuizing is hetzelfde

10 september 2009 om 00:00 Nieuws

Elke inboedel is Wijnanda en John even waardevol. Of het nou gaat om eigendommen van 10 of 20.000 euro, onderscheid maken zij niet. ,,Het gaat om dierbare bezittingen van klanten, en daar gaan we netjes mee om,” aldus Wijnanda. Service en kwaliteit staat voorop bij Van Brenen. Bij het opnemen van een verhuizing wordt de tijd genomen. Wijnanda:,, Geen enkele verhuizing is hetzelfde. We gaan altijd kijken wat de klant in huis heeft staan en maken zo een inschatting van de hoeveelheid kubieke meters die nodig zijn.”

DOORN - Zus en broer Wijnanda van Barneveld-Brenen en John van Brenen weten alles van verhuizen. Ze zijn er groot mee geworden. M.J. van Brenen & Zn BV uit Doorn bestaat al sinds 1945 en is een begrip in de omgeving. En niet alleen voor verhuizingen: het bedrijf levert ook rolcontainers, zand en grind, neemt bouw- en sloopafval in en beschikt over een unieke verhuiswinkel. door Rose Carry Lokin

Met eenentwintig man personeel, tien vrachtwagens en twee bestelauto’s hebben zij al menige verhuizing voor particulieren en bedrijven in de loop der jaren geregeld en uitgevoerd, zowel in Nederland alsook daarbuiten.

Sinds de eigen verhuizing van het bedrijf eind 2005 van de dorpskern van Doorn naar het bedrijventerrein Velperengh heeft het familiebedrijf ook een unieke verhuiswinkel onder haar dak. Hier kan de klant van alles krijgen wat voor een verhuizing nodig is. Dozen, dekens, pakpapier, noppenfolie, plastic hoezen voor bank of matras, etiketstickers, garderobedozen, niets ontbreekt om zelf of met hulp aan de slag te gaan. Zelfs aan meeverhuizende kinderen is gedacht: ,,Voor de jongens is er een inpakdoos met stoere piraten en voor de meisjes staat een doos met een prinsessenafbeelding klaar om mee te nemen,” aldus Wijnanda. Ook biedt Van Brenen kleine of grote voordeelverhuispakketten te koop aan. ,,Inpakadvies geven we altijd, het is bijvoorbeeld handig om serviesborden op zijn kant in te pakken, en zo hebben we nog meer praktische inpaktips.”

Het bedrijf biedt ook aan particulieren en bedrijven de mogelijkheid om meubilair op te slaan in opslagkisten in het magazijn op het terrein aan de Velperengh. Dit kan zowel voor lange als korte tijd, bijvoorbeeld tijdens een verbouwing of als er tussen verkoop en aankoop van een huis enige tijd zit. ,,Het record van langdurige opslag is ooit dertig jaar geweest, weet Wijnanda te vertellen. ,,Dat is natuurlijk wel heel erg lang, maar uiteindelijk zijn de eigendommen van de huurder toch opgehaald.” Voor antiek, piano, vleugel of andere kostbare of tere spullen heeft Van Brenen bovendien een hal met zowel een temperatuurregelaar als een koeling- en luchtvochtigheidsysteem zodat alles veilig wordt opgeslagen.

M.J. van Brenen & Zn BV is gevestigd aan de Velperengh 6, 3941 BZ Doorn, tel: 0343-412321. Fax: 0343-420135. Website: www.brenen.nl. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 07.30 t/m 17.00, zaterdag van 09.30 tot 12.00.

advertentie
advertentie