Kasteeltuin afgeladen voor Bride Flight

3 september 2009 om 00:00 Nieuws

Hoewel Filmhuis Amerongen/Leersum gerund wordt door vrijwilligers en niet de bedoeling heeft om veel bezoekers naar ‘ populaire’ films te trekken, is na al die jaren de kwaliteit zowel technisch, organisatorisch als artistiek tot welhaast professioneel niveau doorgegroeid. De communicatie per e-mail ( nieuwsbrief en reserveringen) loopt gesmeerd, de locaties zijn perfect ingespeeld en de eigen cinema apparatuur is up-to-date. Met name de rol van filminleider en nieuwsbriefredacteur Theo Witkamp geeft een specifiek accent.

AMERONGEN - Een goede gewoonte getrouw presenteerde Filmhuis Amerongen/Leersum op 26 augustus de jaarlijkse avondfilm in de buitenlucht. Het fraaie zomerweer, de romantische, bijna historische, Nederlandse film Bride Flight en de sfeerrijke locatie (de zuid tuin) zorgden voor een ongekende toeloop van publiek. De animo was groot was de animo, dat na de maximaal 200 bezoekers zo’n 100 anderen pech hadden.

door Manus van Gent

De film Bride Flight is een verbazingwekkend verhaal, dat speelt in 1953. Daar begint het, en springt dan met knappe sprongen naar 1963 en naar het heden, en terug en weer. De beelden starten met de historische luchtrace in 1953, van London naar Christchurch (Nieuw Zeeland), bekend als de Last Great Air Race. Een van de deelnemende toestellen is The Flying Dutchman van KLM dat de race wint in 37.30 uur.

Maar het gaat uiteindelijk om de passagiers uit Nederland, vooral jonge bruiden die aldaar hun nieuwe echtgenoten treffen. Boeiend en meeslepend gefilmd.Ben Sombogaart is de regisseur van dit knappe verhaal van Marieke van de Pol.

‘Le voyage du ballon rouge’

Het filmhuis Amerongen-Leersum presenteert op woensdagavond 9 september de film Le voyage du ballon rouge uit 2007 van de Taiwanese regisseur Hou Hsiao-hsien. Het Filmhuis vertoont deze film in de Stallerij van Herberg Den Rooden Leeuw in Amerongen. Een kaartje kost €6,- . De zaal is open om 19.30 uur. De film begint om 20.15 uur. Kaarten te koop bij de bibliotheken van Amerongen en Leersum, zolang de voorraad strekt aan de zaal, tot een kwartier vóór aanvang. Reserveren: 0343-450261 of 0343-451274.

Per e-mail: filmhuis.amerongen@skiam.nl

advertentie
advertentie