Trendy en duurzaam

3 september 2009 om 00:00 Nieuws

Ondanks het feit dat er al maandenlang geschilderd wordt in de ruimte waar ooit het brood gebakken werd, hangt er geen verflucht en ademt het fris. Het energieke echtpaar Rollmann (49) heeft hard gewerkt. De oude tegeltjes van de bakkerij hebben plaatsgemaakt voor frisse muren, waarop matte kalkverf is aangebracht om de klanten te tonen wat er met deze producten mogelijk is. Anita Rollmann zit op de grond en werkt het laatste stuk van een prachtige oudroze gekleurde muur af. Ze loopt over van enthousiasme voor het unieke concept van Woon Ecologisch. ,,Natuurverf is uitermate geschikt voor mensen met luchtwegproblemen”, legt ze uit. ,,Wij willen graag deze natuurverven uit het geiten wollen sokken circuit halen. Het is een prachtig product en zeker van deze tijd; het is hot hip en sexy! En voor de prijs hoef je het niet te laten, die is vergelijkbaar met de gewone verven. En kwalitatief gewoon steengoed!”. Echtgenoot Rob vult aan: ,,Iedereen weet wat latex is, maar natuurverf is nog redelijk onbekend. Wij willen de mensen laten zien wat er is op duurzaam gebied, en onze klanten begeleiden van interieuradvies tot bouwbegeleiding. Belangrijk vinden wij daarbij dat het betaalbaar blijft”. Beiden zijn afkomstig uit de bouwwereld. Met hun ervaring als bouwkundig ingenieur en nieuwbouw begeleider weten ze dan ook waar ze het over hebben.

,,Natuurverf is kwalitatief steengoed” AMERONGEN - Natuurverven zien, ruiken, ‘proeven’ en vooral uitproberen kan binnenkort bij Woon Ecologisch van Rob en Anita Rollmann. Op 11 september gaan de deuren open van hun gloednieuwe zaak, gevestigd achter bakkerij Wim Aalbertsen aan de Utrechtsestraatweg 3. Het uit de bouwwereld afkomstige ondernemersechtpaar biedt een breed scala aan duurzame producten, en kan hun klanten een totaalpakket bieden, ook als het gaat om professioneel advies en bouwbegeleiding.

door Caro van den Berg

Bij Woon Ecologisch zal het straks de normaalste zaak zijn dat klanten een schort voor krijgen en de verfkleur kunnen uitproberen op een rol om deze vervolgens mee naar huis te nemen. Naast de verschillende merken natuurverf voor binnen en buiten, waaronder een Zweeds merk in de originele kleuren uit dit land, boenwas en leem, zijn er ook meubelen van sloophout te koop. Een Eko meegroei kinderbed met natuurmatras staat al in de showroom. Daarnaast zullen er straks ook leuke cadeautjes als natuurzeepjes en kinderspeelgoed van onbehandeld hout te koop zijn. ,,Kleine kinderen kluiven nu eenmaal op speelgoed. Als je weet wat ze aan gif binnenkrijgen, dat is echt niet fijn”, aldus Anita. Ze benadrukt: ,,Het is niet zo dat wij andere verven afkeuren, maar wij vinden het belangrijk dat mensen een keuzemogelijkheid hebben”. Naast een verfmengmachine in januari verschijnt er over enkele maanden ook nog een eigen biologische bedlinnen lijn in de winkel. ,,En die wordt heel leuk en stoer”, besluit het stel.

u Woon Ecologisch. Telefoonnummer: 06-22719090. di t/m vrij 09.00 - 11.30 en van 13.15 - 15.15, za van 09.00 - 16.00 uur, en volgens afspraak.

advertentie
advertentie