Opening B&B Boschzicht

27 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

In april stopte Corine met haar baan als directiesecretaresse, een mooi moment om het gastenverblijf in de tuin om te toveren tot een heuse Bed and Breakfast. Over de aanstaande nota waarin de regels voor Bed and Breakfasts is Thiadens duidelijk. ,,Ik begrijp wel dat de gemeente een bepaalde hoogwaardigheid nastreeft. Het gaat ook om het imago van een gemeente. Wij hebben een prachtig klein huisje voor onze gasten. Dat gaat zeker voldoen aan de eisen.”

DOORN - Ondanks dat de gemeenteraad de nota ‘verblijfsrecreatie’ nog niet heeft vastgesteld, opende de voorzitter van de raad, burgemeester Frits Naafs, zondag Bed and Breakfast Boschzicht in Doorn. Corine Thiadens, die samen met haar man Folkert de Bed and Breakfast aan de Mesdaglaan is gestart, voorziet geen problemen als de nota over het beleid rond Bed and Breakfasts is vastgesteld. ,, De burgemeester zei dat alles nu in kannen en kruiken is. Er waren genoeg getuigen aanwezig”, lacht de eigenaresse.

door Paul Nolens

De dag van de officiële opening, zondag, noemt de eigenaresse ,,leuk, zonnig en vrolijk. En dat de burgemeester langskwam maakte het extra leuk. Mijn man Folkert heeft hem tijdens de fietstocht van het college door Doorn gevraagd de opening te verrichten en hij was direct enthousiast. Ook wethouder Robbert Waltmann was er zondag bij. Verder was er natuurlijk familie van mij en Folkert en er waren gasten van Bed and Breakfast Nederland, een leuk gezelschap.”

Gewoon begonnen

Officieel hoeven mensen die een Bed and Breakfast willen beginnen zich alleen maar aan te melden bij de gemeente. Toen Corine Thiadens dat deed werd haar verteld dat ‘dit niet zomaar kan’ ,,Ik moest een brief sturen. Daar heb ik een ontvangstbevestiging op teruggekregen en vervolgens heb ik er nooit meer wat van gehoord. Toen zijn we maar gewoon begonnen. Nu de burgemeester de opening heeft verricht zit het vast wel goed”, vertelt de trotse Thiadens.

Het eerste zomerseizoen is boven verwachting goed verlopen voor Bed and Breakfast Boschzicht. ,,We hebben geen 100% bezetting gehad, maar het is wel boven verwachting geweest. Ik dacht dat het na de zomer flink rustiger zou worden maar ik heb andere mensen met een Bed and Breakfast gesproken en die vertelden mij dat er buiten het zomerseizoen ook veel mensen komen voor een zakelijke overnachting. Die mensen hebben de hotels ook wel een keer gezien. Bij ons hebben ze een heerlijk huisje met een gezellige zithoek en een tv, veel knusser dan zo’n saaie hotelkamer. Bovendien is €85,- voor een overnachting niet te duur”, aldus de eigenaresse.

Terugkeren naar haar baan als directiesecretaresse is voorlopig geen optie. Daar zijn de eerste maanden als gastvrouw te goed voor bevallen. ,,Het is erg leuk. Er komen altijd andere mensen. Het is echt een aanrader voor mensen om hier te komen genieten van de rust en de ruimte.”

Meer informatie over Bed and Breakfast Boschzicht op www.bbdoorn.nl.

advertentie
advertentie