Service en kwaliteit bij Vitamineversbron Bos

30 juli 2009 om 00:00 Nieuws

Ooit begon familie de Greef een groentewinkel in het oude woonhuis aan de Maarnse Grindweg. Het winkeltje bevond zich aan de voorzijde van de woning en telde slecht zestien vierkante meter. ,,Koelcellen kende men toentertijd nog niet, en daarom werden de groenten gewoon nog bewaard in de kelder,” aldus een enthousiaste Bos. De ouders van Bos kochten na verloop van tijd de winkel van familie de Greef en verplaatsen de zaak naar de grote schuur schuin achter het toenmalige woon/winkelpand. In 1989 nam Joost de zaak over. ,,Ik was gewend om te helpen, en vond het ook altijd leuk.” Inmiddels heeft hij de winkel een aantal malen een metamorfose laten ondergaan.

MAARN - Al 82 jaar lang heeft Maarn een groentespeciaalzaak in het dorp, en dat is best bijzonder te noemen. Iedereen kent de Vitamineversbron Bos. Groenten, fruit, eigengemaakte salades, brood, verse eiereGroentenn, je kan het zo lekker niet noemen of Bos heeft het in zijn assortiment. Op zijn negentiende, na zijn militaire dienst nam Joost de winkel over van zijn ouders. Inmiddels runt Joost, samen met zijn vrouw en personeel, de zaak al 27 jaar met veel plezier.

door Rose Carry Lokin

Met de plannen voor een nieuwe woonwijk op het oude bedrijventerrein aan de Amersfoortseweg hoek Maarnse Grindweg zal er in de toekomst wel het een en ander gaan veranderen. Vanwege de nieuwbouwplannen zal de zaak van Bos moeten wijken. De toekomst is volgens Bos nog onzeker, wel wil hij graag zijn winkel voortzetten. Mogelijk in de nieuwe woonwijk. ,,Voor mij betekent dat weer een uitdaging. Ik kan dan iets nieuws van de grond tillen. Bovendien ben ik gek op mijn personeel,” aldus de altijd vrolijk geluimde groenteman.

Bij Bos kan de klant terecht voor allerhande groenten en fruit. Ook verzorgd hij catering. Te denken valt aan de traditionele salades zoals rundvlees- en huzarensalade, maar Bos heeft ook zomerse broccoli salade, komkommersalade en bleekselderijsalade. ,,Allemaal zelf gemaakt en altijd vers.” Als extra service biedt de Vitaminebron de mogelijkheid om op donderdag een bestelling te plaatsen via mail, fax of telefoon. Deze wordt op vrijdagochtend, bij een besteding van 12,50 euro of meer, gratis thuis bezorgd.

De Vitamineversbron Bos . Maarnse Grindweg. Maandag is de winkel gesloten. Dinsdag t/m vrijdag is de winkel open van 08.30-12.30 en van 13.30-18.00. Zaterdag van 08.00-15.00. Telefoon: 0343-441287, fax:0343-443414, mail:jlbos@kliksafe.nl

advertentie
advertentie