VBMM-oordeel Centrumplan

30 juli 2009 om 00:00 Nieuws

,,De in/uitrit voor de bevoorrading en de parkeergarage liggen aan de Tuindorpweg, hiermee zijn wij niet content.”, aldus het bestuur. ,,Al het verkeer zal hier onevenredig veel hinder ondervinden met als gevolg meer conflictpunten.”

Verkeer en parkeren krijgen onvoldoende MAARN - Het bouwplan voor het centrum van Maarn heeft sinds vrijdag 19 juni 6 weken ter inzage gelegen. Op 22 juni hebben bewoners tijdens een inloopavond in De Twee Marken de laatste tekeningen kunnen bekijken. VBMM uit middels een brief haar zorg richting gemeentebestuur over de verkeerssituatie en het parkeren.

door Monique José Timmermans

,,Bovendien is de situatie ter plaatse onoverzichtelijk, er ontstaat een aanmerkelijk grotere kans op ongelukken op deze doorgaande verbindingsweg. De situering langs de Tuindorpweg van parkeerplaatsen met een relatief geringe afmeting heeft ook nog eens negatief effect op de verkeersveiligheid.”

VBMM acht het totaal aantal parkeerplaatsen te klein. ,,Het genoemde aantal is bemeten volgens een minimale norm en hiervan zal in onze ogen nog een deel afvallen voor de realisatie van invalideparkeerplaatsen, stalling fietsen en winkelwagentjes, glas- en andere bakken en aankleding van de openbare ruimte.

,,Dat is uiteindelijk het doel van het bouwplan ‘het op een hoger niveau brengen van de kwaliteit van het centrum van Maarn’. Of het plan hieraan voldoet, daarover blijven de meningen verdeeld. Het zij zo.”

advertentie
advertentie