Hoogste punt nieuwbouw SBI op Zonheuvel

9 juli 2009 om 00:00 Nieuws

SBI is in 1961 opgericht en is gespecialiseerd in het geven van trainingen en advies op het gebied van medezeggenschap en organisatie ontwikkeling. In 1974 is het landgoed Zonheuvel groot 47 hectare aangekocht om daar de trainingen te gaan geven. Op het terrein is naast het bekende Maarten Maartenshuis en het koetshuis een drie sterren hotel met 130 kamers, een conferentiecentrum, een bruin café, sauna en een barbeque terras. In het Maarten Maartenshuis zijn een aantal stijlkamers geschikt voor bijeenkomsten van 10 tot 60 personen en in het conferentiecentrum zijn 35 vergaderzalen voor 10 tot 600 personen.

DOORN - Tijdens een feestelijke bijeenkomst afgelopen maandag waar veel medewerkers bij aanwezig waren werd gevierd dat het hoogste punt van de nieuwbouw van SBI op landgoed Zonheuvel was bereikt.

door Rob Verbraak

,,De afgelopen 10 jaar hebben we het Maarten Maartenshuis en het poortgebouw in de oude glorie hersteld. Het restaurantgedeelte wat plaats biedt aan 160 personen is onlangs helemaal herbouwd en aangepast aan de eisen van deze tijd. Niet alleen onze cursisten maar ook passanten zijn natuurlijk van harte welkom om hier een hapje te komen eten. De congreszaal is in het voorjaar van 2004 in gebruik genomen en heeft een oppervlakte van 500 m2. Bij het SBI werken er momenteel 200 mensen van wie een 100tal trainers. Voor deze trainers hadden we een tijdelijke kantoorruimte gehuurd in Leusden. In 2009 hebben we een bouwvergunning gekregen om een eigen kantoor te gaan bouwen voor onze trainers waardoor ze een eigen werkplek krijgen. De nieuwbouw sluit perfect aan bij de al bestaande bouw en bestaat uit een gebouw van drie verdiepingen met twee dakterrassen. Het terrein is cultureel erfgoed daarom is er bij de nieuwbouw gebruik gemaakt van zoveel mogelijk duurzame producten ook komen er zonnepalen op het dak. Op de parkeerplaatsen komt speciale led verlichting die diervriendelijk is. Met deze nieuwbouw is een goede basis gelegd voor een verdere ontwikkeling van het SBI” vertelt Lizzy Doorewaard algemeen directeur van SBI.

Het bereiken van het hoogste punt werd gevierd met het hijsen van de vlag en het uitreiken van pannenbier aan de bouwers. Ook werd er een aantal stenen door medewerkers geplaatst.

advertentie
advertentie