RvT woningbouwcorporatie treedt af na meningsverschil

2 juli 2009 om 00:00 Nieuws

,,Ik heb geen idee welke kant het maandag op zal gaan, dat is sterk afhankelijk van de leden, die in een vereniging immers het laatste woord hebben.”, zei Dammes van der Staaij vooraf.

MAARN - Het werd een spannende Algemene Ledenvergadering voor bestuur en raad van toezicht van de woningbouwcorporatie Maarn Maarsbergen afgelopen maandagavond. Een intern meningsverschil tussen beide entiteiten leidde tot een vooraf aangekondigd aftreden van de driekoppige raad van toezicht.

door Monique José Timmermans

Het bestuur wenste niet langer samen te werken met een van de leden van de raad van toezicht, als zodanig de controleur van het bestuur. Van der Staaij: ,,Een onverkwikkelijke situatie, enkele huidige bestuursleden zijn zelfs - na een vertrouwensbreuk tussen leden en bestuur vijf jaar geleden - aangesteld door de raad van toezicht. Laat ik wel vooropstellen dat het bestuur zijn taak met betrekking tot het beheer van de 312 woningen uitstekend uitvoert. Feitelijk zouden de leden met dit conflict niet belast moeten worden.”

Rob de Waard en voorzitter Dammes van der Staaij, bewust iemand van buiten Maarn, zijn het langst zittend in de raad en zouden volgens de statuten nog kunnen blijven. Een recent afgesproken landelijke code schrijft echter voor dat na 3x4 jaar een raadslid aftreedt en dat moment is sowieso gekomen voor beide heren. Het derde lid, Dirk Jan Coehoorn treedt mede af zodat er geen ‘oud zeer’ tussen bestuur en raad blijft bestaan. ,,De corporatie is klein en hecht, dit is heel jammer na de jaren van goede samenwerking.”, zucht Van der Staaij.

De vergadering verliep uiteindelijk betrekkelijk rustig, waarbij de leden hebben gekozen voor het beeldbepalende orgaan te weten het goed functionerende zittende bestuur. De teneur ‘hadden jullie dit niet kunnen voorkomen’ overheerste. Er is een nieuwe raad van toezicht voorgesteld door de vertrekkende, bestaande uit twee dorpsgenoten en één lid van buiten Maarn. ,,kandidaten die inhoudelijk goed kunnen functioneren in de ze positie, ze zullen zich nog wel helemaal moeten inwerken.” Van der Staaij had graag op andere wijze afscheid genomen, maar: ,,Het zei zo.”

advertentie
advertentie