Beachvolleybal op Kerkplein

25 juni 2009 om 00:00 Nieuws

Nadat vrijdagavond de mensen van Beekhuis en van Garderen het Kerkplein hadden veranderd in een grote zandbak, waren leden van Volleer zaterdagmorgen om 7.00 uur present om van die zandbak een beachvolleybalterrein te maken. Trots keken ze naar de strak gespannen netten en de perfect op maat liggende lijnen. Op de vrije ruimte werden de poffertjes- en broodjeskraam in gereedheid gebracht, het springkussen opgeblazen en de bar voor frisdrank en (later op de dag) bier en wijn klaar gemaakt.

,,Maak er een jaarlijks evenement van’’ LEERSUM - ,,Dit moet het begin zijn van een jaarlijks terugkerend evenement,’’ was het veelgehoorde commentaar op en rond het Kerkplein afgelopen zaterdag 20 juni. Deelnemers, omstanders en organisatoren van het beachvolleybalevenement waren het erover eens: de sfeer was enorm, dit is weer een happening waarin de Leersumers hun unieke saamhorigheid demonstreerden.

door Jan Meijer

Om 10.00 uur werd het startsein voor de jeugd gegeven. Zestien teams van vier of vijf mini’s speelden volgens de regels van het circulatie minivolleybal. Plezier in het spel en fanatisme gingen hand in hand. De zeven teams van Volleer, vijf teams van zustervereniging Musketiers uit Elst, twee teams van HDS en De Vrijbuitertjes en De Supervolleys kregen allemaal uit handen van organisator Jeroen van Dijk en Jeugdcommissievoorzitter Daniëlle Vogelpoel van Volleer een strandbal. De meest opvallende prestatie was die van De Vrijbuitertjes, die na Volleer 6 beslag legden op de tweede plaats bij de oudere kinderen. De EHBO moest een enkele keer hulp verlenen bij een zere duim of een pijnlijke neus waar een bal tegenaan was gekomen.

Seniorenteams

Nadat de netten omhoog waren gebracht was het de beurt aan 25 seniorenteams. Recreanten- en competitieteams gestreden om de bekers. José en Willem Koudijs hadden daar nog wisselbekers aan toegevoegd. Na een reeks van poulewedstrijden werden rond halfacht de finales gespeeld. Tussen alle Leersumse teams hielden de mannen uit Amerongen kranig stand met een vijfde plaats. Bij de recreanten won HDS 2 de finale van ‘Mega Teus’. De derde prijs was voor ‘Sunshine Bolo’ dat afrekende met ‘Nell Power’. In de competitieklasse was ‘Het andere team’ een maatje te groot voor ‘The young ones’ en grepen ‘De Bammetjes’ brons voor ‘IsMaDaJe’. Niet onvermeld mag blijven dat de uitslagenverwerking door Ton Oome van Musketiers werd verzorgd. Voordat de prijzen werden uitgereikt door Bloemenkoningin Francis Vernooij, werden initiatiefnemers Henk Jansen en Jeroen van Dijk nog in het zonnetje gezet. Inmiddels had de Ondernemersvereniging Leersum een begin gemaakt met de trekkingen van het rad van avontuur en kwam het afsluitende pleinfeest op gang. Nico, Nico en Egbert, die de hele dag uit hun onuitputtelijke voorraad voor sfeervolle muziek hadden gezorgd, bleven tot het laatste moment actief. Zo kwam een einde aan een feest dat voor herhaling vatbaar is.

advertentie
advertentie