Vermeulen interimbeheerder De Binder

25 juni 2009 om 00:00 Nieuws

Vorige week woensdag 18 juni werd de ontstane situatie uitgelegd door wethouder Elisabeth van Oostrom aan een aantal bewoners en gebruikers van de ruimten in De Binder. Allen die permanent, dan wel incidenteel gebruik maken van ruimten in het gebouw, kregen dinsdag een brief waarin de maatregelen voor nieuwe situatie werden bekendgemaakt.

LEERSUM - De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft besloten het beheer van Sociaal en Cultureel Centrum De Binder tijdelijk terug te nemen en vanaf 1 juli in handen te geven aan Hans Vermeulen. Vermeulen heeft veel ervaring in het beheren en exploiteren van sportcentra. Ook zal er een stichting worden opgericht, waarin de verschillende participanten van de Binder zitting hebben.

door Jan Meijer

De tijdelijke situatie zal tot ongeveer de herfst duren. In de tussentijd zal in goed overleg gewerkt worden aan een permanente oplossing. ,,Wij stellen alles in het werk om het beheer zo goed mogelijk over te nemen. Echter wij zijn hierbij afhankelijk van de gegevens die de VOF Koudijs aan ons verstrekt. Aangezien het in het belang van de gebruikers is dat alle gegevens, waaronder boekingen, goed overgedragen worden, gaan we er vanuit dat de VOF Koudijs hieraan alle medewerking zal verlenen,’’ zo wordt in de brief gesteld. Tijdens de bijeenkomst van 18 juni verklaarden de wethouder nadrukkelijk dat de afspraken die met de gebruikers zijn gemaakt onveranderd zullen worden nagekomen.

Voor de stichting worden nog bestuursleden gezocht. Het streven is om daarin ook bewoners van Leersum zitting te laten nemen. Deze stichting zal gevraagd worden om mee te denken over de toekomstige invulling van het beheer en de exploitatie. Mogelijk wordt er ook een gebruikersplatform in het leven geroepen waarin afstemming over het gebruik kan plaatsvinden.

advertentie
advertentie